E

lite je drevna svemirska merkantilistička simulacija. Izašla je davne 1984. godine kada je ceo svet bio drugačiji od ovoga današnjeg, a kompjuterske igre su bile maštovite, uzbudljive i sa, za današnje pojmove, naivno jednostavnom grafikom. I zvukom, naravno. Ali bile su omiljene i retke. I pošto ih je bilo malo, igrale su se po hiljadu puta svaka. I današnjoj srednjoj i starijoj generaciji ostale su u sećanju kao... kao... kao najlepša stara uspomena, recimo prvi pištolj na vodu koji smo dobli još u kratkim pantalonama.

U Elite, zadatak vam je bio da putujete po svemiru, od planete do planete i trgujete. I sve vreme strahujete od svemirskih pirata. Zato ste deo stečenog bogatstva ulagali u brže svemirske brodove, sa moćnijim naoružanjem.

Ukoliko vas interesuje više, evo linka. Obratite pažnju na čarobnu grafiku u staroj Eliti. Trebalo je dosta mašte da bi se u njoj videli brodovi, planete i šta je autor hteo njima da kaže. Većina današnjih klinaca ne bi ni pokušala da je shvate.

E a sada se najavljuje rimejk ove igre. Evo šta kaže jedan fan za novu verziju Elite:

"Novi Elite u razvoju - obratite pažnju na radar i brodove u interfejsu pored njega, kao u staroj, dobroj Eliti. Inače, igra bi trebalo da se dosta verno drži originala, sa naravno, proširenim mogućnostima.“

Slede slike i video opis nove Elite:

e1 e2
e3 e4
e5 e7

Evo i vedeo opisa:

 

SOFTVER


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 13 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 5 dana ranije

Foto...