Želite li svoj radio? Radio koji se bavi vašim temama? Koji pravi emisije za vas zainteresovane za nauku, koje interesuju dostignuća u astronomiji, drugim astro-naukama, koji objašnjava modernu fiziku i ostle nauke, koji razgovara za poznatim i značajnim naučnicima?

rg

Želite? Pa tu vam je na domak ruke. Potrebno je samo da tu želju jasno saopštite i dobićete radio Galaksiju. 

Šta je Radio Galaksija? To je internet portal koji putem radio/podcast emisija i bloga promoviše nauku i naučni metod, naučno obrazovanje, naučnu pismenost, filozofsku pismenost, kritičko mišljenje, i nastoji da osvesti javnost o štetnosti pseudonauke, kvazinauke i antinauke.

Teme kojima se Radio Galaksija bavi su teme iz oblasti astronomije, fizike, biologije, srodnih nauka i tehnologije, ali i iz istorije i filozofije nauke. Pored toga, Radio Galaksija se bavi i širim kontekstom u kom se nauka danas nalazi u društvu. 

Podcast emisije koje Radio Galaksija obuhvata su:

  • Radio Galaksija
    radio/podcast emisija u trajanju od 60 minuta koja se bavi jednom određenom temom u razgovoru sa stručnim gostom/gostima iz sveta nauke i tehnologije
  • Vesti iz nauke
    informativna radio/podcast emisija u trajanju od 30 minuta koja na nedeljnom nivou predstavlja najaktuelnija otkrića i vesti iz sveta nauke i tehnologije
  • NPN (Naučno-političke novosti)
    razgovori o vestima i temama iz domena naučne politike i kritički osvrt na probleme koji se tiču položaja nauke u društvu
  • Jedan pisac, jedna knjiga
    preporuke i analitičko predstavljanje pisaca i knjiga iz sveta nauke, fantastike, književnosti i esejistike
  • TV Galaksija
    preporuke i analitičko predstavljanje filmova i TV serija sa naučnom i naučno-fantastičnom tematikom
  • Pitajte naučnika
    otvoreni portal za postavljanje pitanja naučnicima, emisija koja odgovara na pitanja slušalaca i čitalaca

Ali i više od toga. 

Želite li Radio Galaksiju? Kažite to. Kako?
Pročitajte molbu redaksije Radio Galaksije i odlučite se. Od vas zavisi:

rg baner

„Pošto već godinu i po dana nemamo tehničke uslove i opremu za produkciju novih epizoda, nedavno smo se prijavili za finansijsku pomoć Erste banke na konkursu „Superste“ i naš projekat („Oživljavanje Radio Galaksije“) je odabran za jedan od 40 projekata koji učestvuje u polufinalu! 

Trenutno je u toku online glasanje za prolazak u sledeću fazu takmičenja, te nam je potrebna pomoć kako bismo prošli ovu fazu i došli do finala u kom stručni žiri bira 10 projekata koji će dobiti novac za realizaciju svojih ideja. 

Zato vas pozivamo i molimo da glasate za naš projekat na ovom konkursu. 

Glasanje možete obaviti u samo tri koraka (sva tri se računaju) i neće vam oduzeti više od tri minuta: 

  1. Otvorite stranicu našeg projektana Superste platformi, klikom na „Ćao, uloguj se“ u gornjem desnom uglu stranice ulogujte se sa svojim Facebook, Google ili Twitter nalogom, a nakon toga kliknite na „Podrži projekat“.
  2. Lajkujte Facebook stranicu našeg projekta
  3. Zapratite Twitter nalog našeg projekta.

Takođe, ukoliko želite (a nama će to jako puno značiti!), možete podeliti poziv za glasanje sa prijateljima, u grupama u kojima ste aktivni na društvenim mrežama, na svojim stranicama ili blogovima, itd. 

Srdačno Vam se zahvaljujemo unapred i nadamo se da ćete slušati naše sadržaje u budućnosti!

Redakcija Radio Galaksije