AMc_logo-226  

Neki čitaoci su se ovog meseca žalili da im časopis nije stigao na kućnu adresu. Po hitnom postupku takve probleme rešavamo koliko je do nas. U najvećem broju slučajeva radi se o „zalutalom“ časopisu. Gde to časopis zaluta zna samo poštar. Dešavalo se da jedan broj šaljemo po više puta na jednu adresu, pa dok ne stigne do čitaoca. Ali to svakako ne može biti trajno rešenje.

Jedno rešenje je slanje časopisa preporučenom poštom, samo to znatno poskupljuje distribuciju. Zato smo za Beograđane ponudili mogućnost preuzimanja časopisa u knjižari Tardis.

Pre nekoliko meseci ova knjižara se sama ponudila da bude centar isporuke časopisa za Beograd, što je AM i prihvatio. Problem je nastao kada je ova knjižara ostala bez lokala, te je privremeno ona zatvorena. Na žalost, Tardis nas o tome nije obavestio. Čitaocima koji su tražili da časopis preuzimaju u Tardisu zbog toga smo njihov primerak naknadno slali na njihove kućne adrese. Tražimo bolje rešenje.

Ima još jedan zanimljiv slučaj. Nekoliko čitalaca je uredno uplatilo članarinu za Klub čitalaca i po tom osnovu treba da dobijaju naš časopis – ali nisu nam dostavili svoje adrese. Može biti da su oni ipak došli do svog primerka na neki drugi način, recimo onda kada smo na nekim našim manifestacijama delili časopis svim prisutnim ljubiteljima astronomije. Ipak, treba da znamo njihove adrese te ih ovim putem molimo da nam se jave.

U pitanju su gospoda:

Banješević, Radojčić i Zavišin, a takođe i g-đica Popović.

Čekamo.