2019 10 03 18.21.052019 10 03 18.17.092019 10 03 18.19.082019 10 03 18.20.352019 10 03 18.21.30Kliknite na slike da se uvećaju

Danas, 3. oktobra 2019. godine u opservatoriji AD „Novi Sad“ održan je drugi sastanak ovog Društva - računajući od prošlog meseca kada je odlučeno da se sastanci održavaju redovno, svakog prvog četvrtka u mesecu.

Redovni sastanci su u skladu sa odlukom Društva da se povede više računa oko organizacije aktivnosti kako ne bi došlo do njihovog preklapanja. Cilj je isto tako da se standardizuje protok informacija između članova Društva kako bi svaki član imao jasan uvid u rad čitavog Društva.

Naime, do sada se dešavalo da neki članovi i ne znaju šta drugi rade, a dolazilo je i do preklapanja nekih termina rada. To do sada nije bio veći problem zbog manjeg broja aktivnosti Društva, ali sa novim agilnijim i redovnijim radom, a i zbog planiranog povećanja obima rada bolja organizacija se nameće kao nužna.

Još na prošlom sastanku je dogovoreno da će se informacije o planovima slivati na jedno mesto na kome svaki član može da vidi plan i raspored rada i to putem Google kalendara i mejling liste. Takva odluka je i danas potvrđena, a za njenu realizaciju bilo je nužno da se pre svega prečisti spisak članova Društva. Ima onih članova koji silom prilika više ne mogu aktivno da učestvuju u radu Drušva jer se, na primer, nalaze u inostranstvu. 

Kako je potpredsednik Društva David Knežević, koji je i predsedavao sastanku, obavestio prisutne, taj posao je odrađen i spisak članova će uskoro će biti svima dostupan. Takođe, a u vezi sa tim dogovoreno je da u narednom periodu budu zamenjene članske karte Društva, novim, atraktivnije dizajniranim i prilagođene aktuelnim potrebama. 

Predloženo je i redizajniranje i modernizovanje sajta Društva kako bi on bilo jednostavniji za posetioce, a i kako bi svim zainteresovanima, pa tako i medijima, pružao više korisnih informacija o radu Društva, ali i o astronomskim i drugim događajima iz domena rada Društva. Predlog novog sajta biće kreiran do sledećeg sastanka.

 

Počeo sa radom planetarijum AD "NOvi Sad"