24. mart. 2010.

Eeeee, stvarno ... šta sve ne živi na ovoj Zemlji! Čitam na jednom sajtu neobičnu storiju nekih radnika iz Čeljabinska, milionskog metlurškog centra u srcu Rusije. Elem, tamo su ljudi onomad iskopali ogromne kanale za buduće temelje nekog industrijskog objekta. Ali pošto su naišli na podzemne vode, ti kilometarski kanali su se napunili vodom koja nikako nije htela da oteče. Neki radnici, koji su tu radili, nekoliko meseci kasnije su u vodi primetili neko čudno komešanje, koje se pojačalo kada su bacili komadiće sendviča koje su jeli. Bili su iznenađeni - šta bi to moglo da bude? Kada su nekim kukama izvadili to „nešto" iz vode, razbežali su se u panici jer je to čudo, kako su pričali, pokušavalo da ih ujede! Brže-bolje su ga utepali nekim motkama, a jedan je otrčao po foto-aparat. Kažu da je alien - stvarno liči na njega - bio dug 5 stopa! Evo ga! Bljak!

a1

a2

a3

a4

U komentarima na forumu ispod slike video sam da se većina slaže da nije u pitanju neka praistorijska riba, već da se radi o nekakvom ljuskaru, što je po meni još odvratnije. Pominju da je to možda tzv. potkovičasta kraba, ali sam gledao njene slike - ona je potpuno drugačija. Onda su neki Rusi rekli da je to odrasli „šćitenj" (rus. Щитень), odvratni stvor iz porodice Notostrica. Kažu da je to neka vrsta slatkovodnog šrimpa, koji živi svuda po svetu, a koji ima od 25 do 44 segmenta. Koga interesuju detalji, neka pogleda dalje http://www.answers.com/Triops+?gwp=11&ver=2.4.0.651&method=3.

Ovako (slika dole) izgleda na sajtu u kome nas „stručno" upoznaju sa ovim stvorom, i gde ne izgleda nimalo odvratno. Tamo nas uveravaju da je Triops dug samo par santimetara i da se stvarno nije promenio već 220 miliona godina. Kažu da ga u poslednje vreme istočnjački bogataši čuvaju kao ljubimce u akvarijumima.

Zanimljivo je da ovaj gad ima tri oka(!) od čega dva služe, normalno, za gledanje, a treće je kao neki organ za orijentaciju, kao neki „radar". Rekoh li ja da je po sredi ipak alien?

a5

 

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 4 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 4 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 4 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 15 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 20 sati ranije

Foto...