A38: broj koji ne postoji!

a38

Iz neobjavljenog broja Astronomije objavljujemo:

Prikaz knjige Elegantni kosmos

 

ElegantniKosmos_smELEGANTNI KOSMOS

Superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom

Autor: Brajan Grin

400 strana

Cena uknjižarama: 1836 dinara. Cena za čitaoce našeg sajta je 1390 dinara (u cenu su uračunati PDV i poštanski troškovi). Pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ek_146
Kliknite na sliku

O knjizi

Jedna od najpoznatijih naučnopopularnih knjiga koje su napisane poslednjih nekoliko godina, objavljena je i na srpskom jeziku u izdanju Heliksa. "Elegantni kosmos" *, čiji je autor Brajan Grin, ima ambiciozan zadatak da čitaoce sa elementarnim poznavanjem nauke uvede u svet moderne fizike i teorije struna. Koristeći pažljivo osmišljene metafore, uzbudljive scenarije dostojne SF literature, sa raskošnim talentom za pripovedanje i objašnjavanje tajni kosmologije, Brajan Grin lako dopire do čitalaca. Njegovo izlaganje je živo i zanimljivo, a nakon iščitavanja "Elegantnog kosmosa" ostaje utisak oduševljenja saznanjima i slikom fizičke realnosti koje ovo delo pruža. Retke su knjige u kojima se o nauci govori tako jasno i elegantno. "Elegantni kosmos" je dobitnik prestižne Aventisove nagrade za najbolju naučnu knjigu i finalista Pulicerove nagrade.

Više o knjizi potražite na našem sajtu na adresi: http://www.astronomija.co.rs

* The Elegant Universe: Superstrings, Hidden Dimensions, and the Quest for the Ultimate Theory

Brajan Grin

Brain_Greene_smBrajan Grin  (Brian Greene, 1963) teorijski je fizičar na američkom Univerzitetu Kolumbija i jedan od poznatih naučnika u oblasti teorije struna. Veliki je popularizator fizike i naučni savetnik u filmskim i televizijskim projektima. Pored knjige "Elegantni kosmos: superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom", objavio je i "Tkanje svemira: prostor, vreme i ustrojstvo stvarnosti", kao futurističku bajku "Ikar na rubu vremena". Izdavačka kuća Heliks otkupila je prava za srpske prevode svih Grinovih knjiga.

 

Svo o ovoj knjizi



Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 16 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 4 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 5 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 5 dana ranije

Foto...