Skrivena_stvarnost-uspravno
SKRIVENA STVARNOST
O PARALELNIM UNIVERZUMIMA
I DUBOKIM ZAKONIMA KOSMOSA
Autor: Brajan Grin
384 strana

CENA (u dinarima)
Tvrd povez Mek povez
U knjižarama 2054
1620
Kod izdavača 1540 1220
Specijalan popust za čitaoce AM 1440 naručite
1120  naručite

O knjizi

ODLOMAK
pdf Skrivena stvarnost

Ova knjiga zaokružuje trilogiju koju čine i prva dva dela Brajana Grina – Elegantni kosmos i Tkanje svemira. U čudesnom putovanju predelima moderne fizike, autor nas vodi možda najuzbudljivijim stazama nauke. Teorijska fizika predviđa mogućnost postojanja paralelnih univerzuma sa svetovima u kojima su se događaji odigravali drugačije nego u našem, u kojima ima alternativnih prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ta stvarnost je, možda, sasvim blizu nas, ali u dimenzijama koje fizički ne možemo spoznati. Istražujući različite vrste multiverzuma Brajan Grin dokazuje da je jedan od najvećih savremenih popularizatora nauke. Malo je onih koji mogu da pišu tako lucidno o ovako složenim konceptima koji su ne samo na granicama našeg razumevanja, već često i mašte. Ako bi neka napredna vanzemaljska inteligencija sutra posetila Zemlju i tražila da sazna šta je ljudski um postigao promišljanjem i dubokim uvidima u stvarnost, ova knjiga bi mogla da bude divna ilustracija koja pokazuje dokle smo stigli u razumevanju kosmosa i sebe. :: Više o knjizi

Trilogija

SADRŽAJ

1. Granice stvarnosti

O paralelnim svetovima

2. Beskrajni dvojnici
Višeslojni univerzum

3. Večnost i beskonačnost
Inflatorni multiverzum

4. Objedinjavanje prirodnih zakona
Ka teoriji struna

5. Lebdeći kosmosi u okolnim dimenzijama
Brane i ciklični multiverzumi

6. Novo razmišljanje o staroj konstanti
Pejzažni multiverzum

7. Nauka i multiverzum
O zaključku, objašnjenju i predviđanju

8. Brojni svetovi kvantnog merenja
Kvantni multiverzum

9. Crne rupe i hologrami
Holografski multiverzum

10. Kosmosi, računari i matematička stvarnost
Šta je prasnulo?

11. U korak sa mnoštvom svetova
Da li su multiverzumi skrivena stvarnost?

12. Granice ispitivanja
Multiverzumi i budućnost


Brajan Grin

brian_greene

Brajan (Grin  Brian Greene, 1963) teorijski je fizičar na američkom Univerzitetu Kolumbija i jedan od poznatih naučnika u oblasti teorije struna. Veliki je popularizator fizike i naučni savetnik u filmskim i televizijskim projektima. Pored knjige "Elegantni kosmos: superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom", objavio je i "Tkanje svemira: prostor, vreme i ustrojstvo stvarnosti", kao futurističku bajku "Ikar na rubu vremena". Izdavačka kuća Heliks otkupila je prava za srpske prevode svih Grinovih knjiga.

O Izdavaču

Heliks_logoIzdavačka kuća Heliks osnovana je sa 2005. godine sa ciljem da srpsko tržište knjiga obogati najboljim svetskim naslovima iz oblasti popularne nauke. Naši čitaoci mogu da uživaju u delima pisaca koji imaju dar da formalni jezik nauke pretoče u uzbudljivo štivo što se s lakoćom čita i razume. Ričard Dokins, Brajan Grin, Mičio Kaku, Karl Segan, Met Ridli, Stiven Pinker, Ričard Fejnman, Pol Dejvis i mnogi drugi poznati autori čine stvaralačku bazu čija dela Heliks objavljuje na srpskom jeziku. Od 2009. godine u našem izdavačkom programu su i knjige srpskih pisaca, a književne oblasti smo proširili naučnom fantastikom.

Naučnopopularne knjige u izdanju Heliksa namenjene su čitaocima koji žele da dobiju jasne i razumljive odgovore na važna pitanja savremene civilizacije i tehnoloških izazova dvadeset prvog veka. One podstiču logičan i racionalan način mišljenja i kritičkog rasuđivanja, kao temeljnog životnog načela za donošenje ispravnih zaključaka.

Heliks neguje visoke profesionalne standarde - precizan i stilski oblikovan književni prevod, čitljiv slog i kvalitetnu štampu. U vremenu u kome ulaganje u znanje i kulturu predstavlja mudru odluku, potrudili smo se da naše knjige učinimo pristupačnijim osnivanjem Heliksovog kluba čitalaca. Dodatne informacije potražite na www.heliks.rs


  Skrivena stvarnost • Sadržaj Predgovor Indeks LiteraturaStranice


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 7 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...