Zajednica tehničke kulture Valpovoastronomsko društvo „Anonymus" organiziraju

"GALILEJEVE NOĆI"

Galilejeve noći u KruševcuJavna promatranja noćnog neba pomoću teleskopa na Trgu Kralja Tomislava u Valpovu koje će se održati u petak subotu, 23. i 24. listopada 2009., u večernjim satima. Postaviti ćemo teleskope na trgu te omogućiti svima da uživaju u ljepotama jesenskog neba i astronomskim poslasticama.
Ova godina proglašena je Međunarodnom godinom astronomije od strane Međunarodne astronomske unije i UNESCO-a. Tim povodom i željom da se astronomija popularizira među građanstvom, Zajednica tehničke kulture Valpovoastronomsko društvo „Anonymus" organiziraju „Galilejeve noći" - javna promatranja noćnog neba pomoću teleskopa na Trgu Kralja Tomislava u Valpovu. Promatranje bi se odvijalo u petak i subotu, 23. i 24. listopada 2009., u večernjim satima. Isti akteri organizirali su u travnju sličnu aktivnost, kada se na kuli dvorca Normann-Prandau u Valpovu promatralo noćno nebo, također kao projekt obilježavanja Godine astronomije (pod nazivom „100 sati astronomije"), s ciljem da što više ljudi promatra planete i Mjesec kroz teleskope.

KADA? Petak i subota, 23. i 24. listopada 2009. u Večernjim satima, 19h pa sve dok bude zainteresiranih.

GDJE? Trg Kralja Tomislava (Centar) Valpovo (GOOGLE MAPA)

CIJENA? A kada smo mi nešto naplaćivali?

TKO MOŽE DOĆI? Pa svi naravno!

"Galilejeve noći" obilježavaju se u čitavom svijetu na navedene datume, kroz razne aktivnosti, između ostalih i promatranje nebeskih objekata te radionice i predavanja. Službeno smo registrirani na stranici projekta www.galileannights.org.

Astronomsko društvo „Anonymus" iz Valpova neprofitabilna je udruga, kojoj je cilj edukacija i popularizacija astronomije i znanosti, kroz predavanja, javna promatranja noćnog neba, tečajeve astronomije i slične astronomske aktivnosti. Uz Zajednicu tehničke kulture Valpovo ostvarujemo izvanredne uspjehe na području istraživačkog rada, astronomskih natjecanja te populariziranja astronomije na području Osječko-baranjske županije i šire, o čemu možete više saznati na našim stranicama.

Više informacija:

Kontakt osobe:
Gaj Tomaš, predsjednik - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Marko Leuštek, tajnik - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tel/Fax: 031/651-380
Author: Ivica Skokić

Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...

 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka