DSCN8265-crop

Danas, 23. maja, oko podne u uglu parka Univerziteta u Novom Sadu video sam veliku gužvu okupljenu oko jednog nepomičnog tela na zemlji. Bio je to neki mladić sa krvavom mrljom na grudima iz kojih je izvirivao grlić razbijene flaše. Celo mesto je bilo ograđeno policijskom trakom, a nekoliko lica u civilu su vršila uviđaj. Obeležavali su ključne dokaze i od prisutnih uzimali podatke o tome šta se desilo. Jedna mlada žena je po strani stajala na stolici, da bi je svi bolje videli, i objašnjavala šta se trenutno događa...

To je bio moj prvi kontakt sa ovogodišnjim Festivalom nauke u Novom Sadu. U pomenutom događaju policja je demonstirala vršenje uviđaja mesta zločina i tako nam otkrila neke misterije svog posla (onaj momak na zemlji je inače živ i zdrav). Kasnije sam gledao suđenje Galileju (za svoje zločine dobio je kućni pritvor), zatim neke zmije, guštere, pa onda kako suvi led isparava, a vatra na rotirajućoj podlozi izdiže se u visok stub. Tu su bili i čuveni novosadski roboti koji znaju da se igraju pomorandžama i da igraju fudbal, pa onda više stotina pčela koje su milele po svom saću, i tako dalje, već ni sam ne znam šta sam sve video, tek treba da sredim utiske. Bio je postavljen i planetarijum, a na sred malog trga publika je mogla da posmatra pege na Suncu (jedno vreme, posle se naoblačilo). Uglavnom, što se mene tiče, festival je bio divan i prijatan i iskreno bih želeo da postane redovna manifestacija u Novom Sadu.

DSCN8265

Pogledajte album slika sa Festivala uz napomenu da ove fotografije ne odražavaju ni stoti deo onoga što se na festivlau moglo videti:

album


Komentari

  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 4 sati ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 4 sati ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 9 sati ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 15 sati ranije
  • milena said More
    Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 2 dana ranije

Foto...