Evo prosljeđujem informaciju, možda se vidjelo i iz Srbije...imamo očevica iz Čepina koji je 31.1. u 17h vidio sajajn bolid nisko na nebu, iz auta.

"Bio sam u autu i otprilike visina je bila negdje na pola sa moje točke gledišta u visini štitnika za oči u autu malo niže a svjetlost se razvlačila preko cijele šofer šajbe, slikovito rečleno, nisam stručan da to drugačije objasnim i jako mi je žao što nisam snimio a bilo je vremena ali nisam se snašao zbunilo me .

Znači full nisko? Vjerojatno u BiH..."


 Evo dobio sam još ovu informaciju:

"nije toliko zakošeno bilo nego ravno a visinu mi je teško odrediti . Nalazio sam se u Čepinu a po meni pravac kuda je prošao bio bi otprilike od Vukovara u pravcu Đakova"

Ovo što je "zakošeno" mi je poslao fotku meteora koji pada prema dolje :) Ako je bio u Čepinu, znači da je išlo od JI prema JZ.

Možda ne bi bilo loše poslati informaciju u lokalne novine, TV, pa se jave i drugi očevici?


 Neka procjena trajanja bi mogla biti korisna (reda sekunda, dvije, pet...) kako bi isključili evenutalne "zemaljske" pojave.

"Ne znam objasniti koliko je sve to trajalo ali vozio sam auto i prvo sam gledao iz vozila da bi se na kraju ipak zaustavio i lijepo odgledao do kraja ."

Prema ovom gore, ja bi rekao da nije riječ o meteoru - nekako bi mi to sve skupa trajalo previše dugo. Ovo me jako podsjeća na nešto o čemu sam već slušao, gledao snimke... samo da se dosjetim pa javim.
Na žalost nam kamere ne snimaju danju (za sada)...


 Imamo očevica za bolid viđen po danu negdje u Slavoniji. Čekam da mi čovjek napiše detalje, u međuvremenu copy/paste:

Kad se već o ovome priča a ne znam gdje da to pitam pa ako može ovdje da mi astrobobo odgovori . Neki dan , točnije 31.01. oko 17h gledano iz pravca Osijeka prema Vukovaru nešto je iz pravca Mađarska prema recimo Bosni preletilo nebo i ostavilo me bez teksta . Nebo je bilo izrazito plavo i čisto bez oblaka , prvo se pojavila jaka svijetlost malo izdužena da bi se nakon kratkog vremena pojavio i svijetli rep koji je postajao sve duži da bi se pojačanjem jakosti svijetla sve ugasilo na tren i odmah ponovo nastavilo kao da je bila neka eksplozija i ubrzo sve nestalo čak mi se čini da je boja repa u nastavku bila izrazitije tamnija poput neke smeđe boje . Ne znam objasniti koliko je sve to trajalo ali vozio sam auto i prvo sam gledao iz vozila da bi se na kraju ipak zaustavio i lijepo odgledao do kraja . Oko mene na ulici bilo je još ljudi ali čini mi se da niko to osim mene nije vidio ili nije pridavao tome neki značaj mada meni se to jako dojmilo i još sam pod tim dojmom i volio bih znati o čemu se radi i da li je zabilježen prelet i pad nekog meteora u tom razdoblju . I prije sam viđao kad proleti neki meteor i njegov nestanak nakon što je izgirio ali nikad ovako šta i još ovako po danu i kad je vedro nebo .


 

Author: Boris Štromar

Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...