Osnovna škola «Miloš Crnjanski» se nalazi na Satelitu, starom radničkom delu Novog Sada. Podignuta je 1962. godine, a ime nosi po jednom od najznačajnijih književnika naše zemlje. U holu te škole 25. maja otvorena je izložba astrofotografije Ljubinka Jovanovića.

skola

Direktorka škole, prof. pedagogije Zdenka Ivković prihvatila je ovu izložbu kao veliko osveženje jer po sadržaju ništa slično do sada u školi nisu imali. To je i razlog zbog kojeg je već dogovoreno jedno predavanje iz astronomije za sledeći mesec.

Kako to već protokol nalaže đacima se prvo obratila direktorica Ivković. Ja sam sa zadovoljstvom ispričao nekoliko interesantnih podatka o autoru izložbe i našem vrlom prijatelju Ljubinku Jovanoviću, i zatim nekoliko rečenica o astrofotografiji. Na kraju se đacima obratio g. Milovan Ulićević, predsednik Fotografskog kluba «Vojvodina», koji pričao o fotografiji uopšte.

Fotografija danas nije strana deci koliko je to bila starijim generacijama. Danas verovatno svaki učenik ima mobilni telefon sa kamerom kojom je sigurno već napravio desetine, stotine pa i hiljade fotografija i video zapisa. To je veliko preimućstvo nad starijom  generacijama, ali ono ne znači  puno ukoliko učenici ne steknu elementarno znanje o fotoaparatima, načinu fotografisanja i o samoj fotografiji. Ova izložba Ljubinka Jovanovića jedan je korak ka tom znanju.

Izložbu je organizovao profesor fizike Svetozar Treskavica.

 
2017 05 25 16.51.15
2017 05 25 16.33.27
2017 05 25 16.46.49
2017 05 25 16.52.42
Ostale fotografije iz ovog albuma   
(38 fotografija)

Fotografije na sajtu Foto-skecije škole
(15 fotografija)

 


Otvorena izložba astrofotografija Ljubinka Jovanovića

U Novom Sadu izložba astrofotografija Ljubinka Jovanovića

Astrofotografija Ljubinka Jovanovića


 


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 9 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 5 dana ranije

Foto...