UNESCO-ISP

Poštovani saradnici i prijatelji Petnice,

Pozivamo Vas na jubilarnu X Konferenciju polaznika programa Istrazivačke stanice Petnica "Korak u nauku" koja će biti održana u Novom Sadu od 9. do 11. decembra 2011. godine.

Na X Konferenciji će učešće uzeti 100 učesnika sa svih programa IS Petnica, koji će predstaviti 64 rada, koja su rezultat naučno-obrazovnog procesa u 2011. godini.

Iako zbog građevinskih radova na prosirenju kapaciteta, nismo bili u mogućnosti da Konferenciju održimo u Petnici, nasi prijatelji iz rektorata Univerziteta u Novom Sadu su nam izašli u susret i pomogli da se ova, jubilarna, Konferencija odrzi na adekvatnom mestu za mlade ljude zainteresovane za nauku.

Otvaranje Konferencije "Korak u nauku" je u Amfiteatru 7, Prirodno-matematičkog fakulteta (zgrada Instituta za matematiku) u Novom Sadu u petak, 9. decembra u 16:30 časova. Nakon toga će se održati i prve sesija sa izlaganjima.

Postere sa rezultatima istraživanja i usmena izlaganja možete videti i čuti, i tokom subote 10. decembra.

Za vise informacija o konferenciji mozete posetiti sajt http://konferencija.petnica.rs

Ova Konferencija je lep uvod za proslavu jubileja XXX godina rada IS Petnica. Tim povodom je i UNESKO, organizacija Ujedinjenih nacija za nauku, kulturu i obrazovanje, odlučio da bude pokrovitelj obeležavanja ovog jubileja u toku čitave 2012. godine „zbog očiglednog doprinosa razvoju nauke i obrazovanja“. O vome više na linku.

Srdačan pozdrav,

Nikola Božić

rukovodilac Odeljenja matematičko-tehnickih nauka