VoBaNISTA

Noćas je bilo baš dobro. Oblaci su opet malo smetali, ali smo povremeno dobro, baš dobro videli uzan srp mladog Meseca, njegovu pepeljastu svetlost, a zatim, kad se spustio mrak, i Jupiter, njegove prugaste oblake i crvenu pegu. Videla su se i sva četiri Jupityerova velika satelita. Posle se pojavio i Saturn i lepo su se videli i njegovi prstenovi i Titan. 

Uz posmatranje razvila se i velika priča o teleskopima (a koliko to košta, koji je od teleskopa bolji…) i astronomiji. Pojavili su se i neki ravnozemljaši, nekoliko trolova i oni koji ni u šta ne veruju, pa čak ni u to što sami tvrde. Ali su sigurni da su u pravu. To je bilo baš zanimljivo. Jedan se vraćao tri puta da bi ponovo naglasio kako on ništa od toga ne veruje (mada na kraju nismo shvatili u šta to ništa ne veruje). 

Bilo je i nekih devojčica i dečaka koji su znali svašta o planetama i koji su za svoje znanje dobili naš novi časopis. 

Neki su sa spokojnim mirom, ali sa zanimanjem gledali planete, a drugi bi razrogačili oči u oduševljenju što se daleka „zvezdica“ vidi tako blizu i tako detaljno. Njihovo ozareno lice najveća je nagrada teleskopdžijama. 

I tako dok je sa svih strana tukla muzika, devojke i momci, mladi ali i stari šetali su se Tvrđavom, veseli i razdragani. Jedan sat iza ponoći je brzo došao i naš program se za tu noć završio. 

DSC 0185

DSC 0290

DSC 0091

DSC 0137

DSC 0236

DSC 0108

DSC 0202

DSC 0219

DSC 0299

DSC 0151

DSC 0281

DSC 0147

 

ALBUM 2. dan (239 fotografija)

ALBUM 1. dan (223 fotografije)

 


VOBANISTI I EXIT 2018.


 

 

 


Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 2 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 2 dana ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 2 dana ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 2 dana ranije

Foto...