letenka2020.

Eh, baš je i Letenka svašta proživela. 

 

48284062921 2ae67c8c56 o

Letenka je pre svega divno izletište, možda i najlepše na Fruškoj gori. Na tom izletištu sedamdesetih godina prošlog veka izgrađeno je omladinsko naselje za potrebne Savezne omladinske radne akcije. Posle toga, ovo naselje je postalo škola u prirodi, zatim mesto za televiziju, pa neku policiju ili slično, onda višegodišnje mesto za smeštaj izbeglica. Letenka je i mesto gde se održava naš astronomski kamp, eto već dve decenije. Pored nas tu dolaze razni sportisti zarad svojih priprema.

48284198302 436501dfae o

A sad kako izveštavaju mediji Letenka je uređena za smeštaj lica koja dolaze iz inostranstva tokom obaveznog krantina zbog pandemije virusa korona. Izglancali su se toaleti, sobe, kreveti, trpezarija….

Na portalu 02, između ostalog, piše:

Odmaralište "Letenka" na Fruškoj gori prilagođeno je da bude prihvatni centar sa 224 mesta za smeštaj državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva, gde će da provedu propisani karantinski period.

Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

"Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć. Ovde je obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija", 

Evo linka za detalje

Letenka2

Albumi fotografija sa kampa od prošle godine