nocistrazivacaMladi naučnici, studenti i „startaperi“ se pozivaju da se do 17. septembra prijave na takmičenje koje se održava u Pančevu tokom Noći istraživača

Tokom Noći istraživača, CPN će učestvovati u organizaciji takmičenja naučnih komunikatora Y FAKTOR u sali Apolo u Domu omladine u Pančevu

cpn 21

Y faktor je takmičenje namenjeno mladim naučnicima (studentima osnovnih, master i doktorskih studija) i budućim startaperima sa visokotehnološkim idejama. Učesnici će u vremenskom preiodu od 5 minuta, na zanimljiv i popularan način predstvljati svoje ideje. Takmičari neće moći da koriste video prezentacije, ali će im biti dozvoljeno da iznesu različite rekvizite (ograničene na ono što se može poneti u ruci) tokom svog predstavljanja.

Prijave za učešće otvorene su od 3. do 17. septembra, a svi zainteresovani traba da pošalju kratku biografiju (500 do 800 karaktera) i video snimak u trajanju od tri minuta na kojem će izložiti svoju ideju. Prijave se šalju na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sa naslovom Y FAKTOR. Video treba postaviti na YouTube ili neki sličan servis i u mailu poslati samo link. Kvalitet snimka neće biti uziman u obzir pri selekciji kandidata, dok god bude dovoljno vidljiv i razumljiv.

Komisija će odabrati deset učesnika koji će nastupiti tokom Noći istraživača na finalnom takmičenju, a izabrani takmičari proći će dvodnevnu obuku javnog nastupa u CPN. Članove komisije čine stručnjaci iz oblasti nauke, preduzetništva i popularizacije nauke.

Pobednici će se birati na osnovu razumljivosti, načina prezentovanja, originalnosti i mogućnosti realizacije projekta.

Centar za promociju nauke obezbediće pobedniku promociju svog projekta, dok će prva tri mesta biti nagrađena godišnjom pretplatom na časopis Elementi.

Pošaljite prijavu za Y FAKTOR

 

NOĆ ISTRAŽIVAČA