liveZa sve one koji večeras, 7. novembra od 19:30h, ne mogu da budu na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu na ovoj stranici obezbeđen je direktan prenos predavanja

"Nobelova nagrada za fiziku za 2013. godinu – Higsova čestica"

Predavač će biti prof. dr Goran Đorđević (Departman za fiziku, PMF u Nišu). Pitanja i komentare možete da šaljete preko chat-a (na dnu ove strane) ili na Twitter-u korišćenjem hash taga #adalfa.

Streaming Live by Ustream

Ovo predavanje održava se u okviru programa "Veče fizike u Nišu", koji organizuje Društvo fizičara Niš u saradnji sa Kancelarijom SEENET-MTP Mreže u Nišu, Astronomskim društvom „Alfa“ i Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta.

Prenos predavanja omogućen je u okviru projekta “Astronomija iz fotelje” koji je realizovan od maja 2012. do juna 2013. godine u okviru programa “Pokreni se za budućnost” (PZB program), pod pokroviteljstvom kompanije Philip Morris Operations a.d. Projekat su realizovali studenti Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi: