Istraživačka stanica Petnica danas popodne je odlučila da prekine sve trenutne programe za srednjoškolce usled dvodnevnog problema sa snabdevanjem vodom iz gradskog vodovoda.

FIZ leto 85

Od ponedeljka su u Petnici u toku letnje naučne škole iz oblasti biomedicine, elektronike, hemije i antropologije. Prema planu više od 100 srednjoškolaca je tokom desetodnevnog boravka u Istraživačkoj stanici trebalo da savladaju osnovne naučne i istraživačke metode, rad u laboratorijama, korišćenje literature...

Zbog restrikcija vode iz gradskog vodovoda Istraživačka stanica Petnica počev od ponedeljka popodne nema vodu. Kako neizvesnosti oko sređivanja vodosnabdevanja još nije rešena, a skoro 150 ljudi je predugo bez vode, doneta je odluka da se programi prekinu i da se polaznici vrate kućama.

Deo polaznika iz Beograda i okoline su već večeras krenuli put svojih domova, dok će ostatak koji treba iz Beograda da putuje dalje krenuti sutra ujutru. Posebna briga je posvećena učesnicima koji dolaze iz inostranstva kako bi im se rezervisao vanredni prevoz.

U narednim danima će biti zakazani termini u kojima će ove naučne škole biti realizovane kako polaznici ovih programa ne bi bili oštećeni. Očekuje se da sledeći redovni ciklus seminara već naredne nedelje bude realizovan prema planu.