Kako smo i najavili 14. decembra 2021. godine svečano je otvoren IPA projekat Electra u divnoj sali novosadskog Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

 25A0675 copy

Na samom početku svečanosti prof. dr Dušan Mrđa, inače rukovodilac projekta Electra, je prisutima predstavio projekat, ukazao na njegove potencijale, te objasnio način rada u narednom preriodu.

 25A0687 copy
Prof. dr Anastazija Stojšić-Milosavljević,

U ime Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prisutne je pozdravila prof. dr Anastazija Stojšić-Milosavljević, pomoćnik pokrajinskog sekretara koja je, između ostalog rekla da za nauku i kulturu granice nisu bitne, a da je nebo granica i da to nije samo metafora, već da to predstavlja predmet saradnje između naučnih saradnika Fondacije astronomske opservatorije iz Baje i profesora Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu, kao i astronomskih udruženja iz Novog Sada i Bačke Palanke.

 25A0693 copy
Prof. dr Dušan Mrša, rukovodilac projekta ELECTRA

Nekoliko televizijskih i radijskih novinarskih ekipa je zabeležilo ovaj događaj. 

Na žalost zbog epidemioloških mera protiv panedimije virusa Covid-19 mađarski partner iz Baje, nije mogao ovom otvaranju da prisustvuje. 

 25A0770 copy

 


Izjava prof. dr Dušana Mrđe o projektu Electra


Izjava dekanice PMF prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, članice projekta.

POGLEDAJTE CEO ALBUM FOTOGRAFIJA SA OVOG DOGAĐAJA (75 fotografija)