ELECTRA

interreg banner 710x183 srb

Otvorena izložba astrofotografije M. Gagića

IMG 9286

Dobar astrofotograf pre ili kasnije doživi iznenadni i snažan, vrlo prijatan emotivni šok. Mesecima odlazi u planinu, bira mrkli mrak, onda satima noću snima okružen tišinom i komarcima. Sluša tiho, uspavljujuće zujanje motora montaže, pilji u monitor, ponekad se smrzava, usamljen je ko planinar u steni i živi tako u miru i tišini i harmoniji sa prirodom i sa čitavim kosmosom da bi onda najednom upao u kovitlac, buru i viku na otvaranju svoje izložbe. 

 

Opširnije: Otvorena izložba astrofotografije M. Gagića

Write comment (1 Comment)

Izložba astrofotografije u Novom Sadu

izlozbaMG

MGagicVrlo lep događaj očekuje nas 15. novembra ove godine, u Novom Sadu. Tog dana će, u Arhivu Vojvodine (Žarka Vasiljevića 2A), u 19 sati biti otvorena izložba astrofotografija Miloša Gagića, istoričara po vokaciji, inače astronoma osmatrača sa decenijskim iskustvom rada na brojnim i amaterskim i profesionalnim teleskopima i kamerama.

 

Opširnije: Izložba astrofotografije u Novom Sadu

Write comment (0 Comments)

ELECTRA: izlet na Zasavicu

krava

Iz Zasavice su nam javili da ne dolazimo u subotu. Kažu, nemojte u subotu, biće velika gužva, nećete vam biti komotno kao prošlih godina, nego dođite u nedelju. A kad smo u nedelju stigli ono na parkingu milion automobila. Ako ne i više. To je prosto neverovatno koliko je ljudi stiglo. Iako je bila nedelja. Dan je bio više nego lep i krasan, možda i najlepši ove jeseni, pa je valda to razlog masovne navale na Zasavicu.

 

Opširnije: ELECTRA: izlet na Zasavicu

Write comment (0 Comments)

ELECTRA: Ponovo na Carskoj bari

AZCL7594 Crop

Nekoliko puta smo bili na Carskoj bari, dobro je poznajemo, bar taj njen osnovni, turistički deo, i radovali smo se novom susretu. Tu, na bari smo prošlih godina videli nedirnutu prirodu, upoznali vodiče, tu je za nas jedom Miša Bracić organizovao večeru, carski riblji paprikaš, odatle smo noću, daleko od svetala grada, posmatrali nebeske objekte i sada smo na Carsku baru krenuli kao da idemo kući.

 

Opširnije: ELECTRA: Ponovo na Carskoj bari

Write comment (0 Comments)

Komentari

 • dragant said More
  To stoji ali cilj kompanija i ostalih... 10 sati ranije
 • Miki said More
  Ima jedan jednostavan način da računar... 10 sati ranije
 • Geza said More
  baš lepa animacija... uživancija 1 dan ranije
 • Звонко said More
  A ja bih izabrao Mihaijla... 3 dana ranije
 • dragant said More
  Foto Oriona, Zemlje i Meseca baš je... 3 dana ranije

Foto...