Ovim obaveštavam sve one koji to još ne znaju da je počela nova serija Star Trek, pod nazivom Star Trek: Discovery. Do sada su prikazane dve epizode, koje se mogu pogledati na Netflixu, a verovatno i još ponegde.

O čemu govore prve epizode? Mogu vam reći da je sve jako strašno. Naši su stigli na samu granicu Federacije gde su ih na podmukli način napali Klingonci. Kriza je velika i pitanje je da li će naši uspeti da izvuku.

Inače, 23-ći je vek, tehnologija je silno napredovala, komunikacije na svetlosnim razdaljinama su trenutne, ali naučnici još uvek nisu otkrili bezbednosni pojas na sedištima tako da kada nešto pogodi brod, svi na komandnom mostu popadaju sa stolica i povrede se.

Inače, prva epizoda obiluje fantastičnim, divnim i predivnim scenama tako da je i već zbog toga uživanje gledati je.
Star Trek Discovery se sastoji od 15 epizoda koje su podeljene na dve sezone. Prva će biti prikazana ove, a druga sledeće godine, počevši već od januara. Ovo je prva televizijska serija Zvezdanih staza od Star Trek Enterprise (2001 – 2005). Sem toga to je druga u kojoj žena komanduje brodom. Prethodni put to je bilo u Star Trek: Voyager iz 1995. Kada je kapetanica broda bila Kathryn Janeway.

Ostalo ćete sami videti. Slede slikice i trejler.

 

std6

 

std5

std4

std2