Ovim obaveštavam sve one koji to još ne znaju da je počela nova serija Star Trek, pod nazivom Star Trek: Discovery. Do sada su prikazane dve epizode, koje se mogu pogledati na Netflixu, a verovatno i još ponegde.

O čemu govore prve epizode? Mogu vam reći da je sve jako strašno. Naši su stigli na samu granicu Federacije gde su ih na podmukli način napali Klingonci. Kriza je velika i pitanje je da li će naši uspeti da izvuku.

Inače, 23-ći je vek, tehnologija je silno napredovala, komunikacije na svetlosnim razdaljinama su trenutne, ali naučnici još uvek nisu otkrili bezbednosni pojas na sedištima tako da kada nešto pogodi brod, svi na komandnom mostu popadaju sa stolica i povrede se.

Inače, prva epizoda obiluje fantastičnim, divnim i predivnim scenama tako da je i već zbog toga uživanje gledati je.
Star Trek Discovery se sastoji od 15 epizoda koje su podeljene na dve sezone. Prva će biti prikazana ove, a druga sledeće godine, počevši već od januara. Ovo je prva televizijska serija Zvezdanih staza od Star Trek Enterprise (2001 – 2005). Sem toga to je druga u kojoj žena komanduje brodom. Prethodni put to je bilo u Star Trek: Voyager iz 1995. Kada je kapetanica broda bila Kathryn Janeway.

Ostalo ćete sami videti. Slede slikice i trejler.

 

std6

 

std5

std4

std2

  

 


Komentari  
BojanB
0 #1 BojanB 02-10-2017 11:01
Obožavao sam to nekad gledati. Sad posle 20g ... evo odgledao sam obe epizode i sve mi je to, ne bih hteo biti grug, malo "tinejdž" serija sa dosta statista manekena.

Ako žele da ponove uspeh po meni moraju malo dublje ući u celu priču, malo pustiti mašti na volju. Npr, sta ce se izdešavati sa našom svešću, čega će se ljudi pre odreci tela i zameniti ga mašinom ili ce odbaciti sve fizičko i zagrliti besmrtnost tj digitalizovati se, na koji nivo cemo podici inteligenciju.. .? Mozda ćemo biti nešto između, hibridi. Mogli bi odbaciti ideju da su svi vanzemaljci nastali od primata nose lasere, mačeve i oklope koji neodoljivo podsecaju na srednji vek(?!) a razlikuju se od nas po kojoj kvrgi na glavi...

Malo nek daju mašti na volju, imaju plaćene ljude sa 10 puta više mašte od mene, nek budu vizionari kao pre 40g, imaju staru slavu, vizuelni efekti su nikad bolji itd itd da ne širim sad, to bi po meni moglo opet raspaliti maštu nekih novih generacija.
Dodaj komentar