vanzemaljac-na-planeti-crveni

NASA je za četvrtak u 20:00 po našem vremenu zakazala konferenciju za medije na kojoj će objaviti važne novosti vezano za postojanje života izvan Zemlje. Iako su mediji već sada ovu konferenciju nazvali „izvanredno važnom“ a u kuloarima se nagađa kako sada NASA želi priznati postojanje izvanzemaljaca, stvar je znatno drugačija.

U orginalnom priopćenju stoji kako će se razgovarati o potrazi za novim dokazima u smislu postojanja života izvan naše planete. To ne znači da su „mali zeleni“ napokon otkriveni već da se u svemirskim istraživanjima došlo do određenih novih saznanja u potrazi za životom
NASAini astrobiolozi Mary Voytek, Felisa Wolfe-Simon, Pamela Conrad i drugi će u četvrtak u Washingtonu najvjerojatnije objaviti novosti vezano za postojanje organske materije do koje je došla letjelica Cassini oko Saturna.

O čemu će točno biti riječi moći ćemo saznati putem internet televizije na stranicama NASA www.nasa.gov.

NASA je dosad u nekoliko navrata izlazila s pomalo pompozno sročenim priopćenjima za astrobiološke konferencije za medije. Objavljene informacije bile su korak k razumijevanju načina potrage za životom, ma kakav on bio, u svemiru.

U svakom slučaju, tek nam predstoji dokazivanje postojanja makar i jednostaničnih organizama na svjetovima u Sunčevom sustavu.“ Mali zeleni“ su, zasad, još uvijek jako daleko.