Američka računalna tvrtka Apple objavila je podatke o broju prodanih primjeraka nove vrste računala pod nazivom iPad. Nakon puštanja u prodaju 03. aprila bilo je potrebno svega 28 dana da se dostigne brojka od milijun prodanih primjeraka. Steve Jobs, jedan od osnivača tvrtke Apple na prezentaciji iPad-a postavio je cilj o prodaju prvog milijuna ovih novih „lektroničkih igračaka“ u 74 dana, no cilj je postignut 46 dana prije!

ipad
Steve Jobs

Apple nastavlja ubrzanim tempom proizvoditi tkz. tablet računalo iPad kako bi mogao zadovoljiti iznimno veliku potražnju. Uspjeh i zahtjevi kupaca u SAD te mogućnost izrade iPad-a odgoditi će prodaju u Europi i drugdje u svijetu za tri do četiri tjedna, što znači da će ovo računalo u slobodnoj prodaji diljem svijeta biti najranije krajem maja. U međuvremenu u SAD se pojavila i druga generacija iPad-a opremljena Wi-Fi i 3G mogućnostima spajanja na mrežu, što mu daje dodatne mogućnosti rada i ono najvažnije-zadovoljstvo kod korisnika koji su to spremni platiti petstotinjak USD.

Apple navodi i kako se računalo „za pod ruku“ pokazalo pouzdanim a korisnici su skinuli preko 12 milijuna aplikacija putem interneta te još najmanje milijun i pol elektroničkih knjiga. iPod-ove preference su i mogućnost čitanja e-knjiga poput klasičnih knjiga, surfanje netom, slušanje muzike, gledanje filmova, mnogobrojne igrice, rad s uobičajnim programima koji se koriste i na „normalnim“ PC-računalima te obrada, stvaranje i manipulacija istima. Sve to upakirano u dosad neviđeni dizajn i karakteristike. Inače, iPod je naziv vrste dlanovnika koju je stvorila američka tvrtka Apple. Prvi iPod ugledao je svjetlo slobodne prodaje 23. oktobra 2001. godine

Milijunti primjerak novog iPad-a prodan je u petak tvrtci Cupertino u Kaliforniji.