Mi opet zapatili trola. Ovog puta u pitanju je genetski modifikovani trol koji mutira: menja imejl adrese i predstavlja se pod različitim imenima ne bi li što duže ostao neprimećen. Lukav je, samo ne dovoljno. Raskrinkan je vrlo brzo, već posle druge poruke, ali pustili smo ga malo da se nada. Očekujemo nov napad jer je to u prirodi svakog trola. Ugine ako ne pravi štetu.
kalsicantrol
Klasičan trol

Dakle, ovaj najnoviji se virtuelno multiplicira. Ovde kod nas (inače operiše po teritoriji cele bivše YU) se prvo predstavio pod imenom Kovač, a onda je nastavio da piše sa drugih adresa i pod drugim imenom. To on ovako radi: prvo napiše pismo u kome nešto ispljuje, pa onda sa druge adrese i pod drugim imenom udari u hvalospev samom sebi iz prvog pisma. Daje sam sebi podršku. Namerio se inače na sjajnu knjigu Marina Fonovića: „Svemir". Da na rasplaganju imate samo jednu jedinu knjigu iz koje ćete da učite astronomiju, ovu bi trebalo da izaberete.

Nego da se vratimo misteru Kovaču. Razumljiv je njegov izbor: on, Veliki Trol, ne može da se uhvati nečeg sitnog. Nedostojno mu je njegove veličine i zato je krenuo da kalja „Svemir". To je sa trlovske tačke gledišta logično. Uzgred, utvrđeno je da knjigu Svemir nije čitao. A inače slabo poznaje i astronomsku literaturu jer bi inače morao znati da je ona sva na Internetu.

internettrol
Internet trol

A ovo što kaže u jednom od svojih pisama bi bilo duhovito da ne vređa inteligenciju čitalaca AM. Kaže dakle Mr Kovač u liku svog drugog ja, da "je pre mesec dana bio u poseti Nase, na njihov poziv, i ostao tamo 10 dana". Wow, "u poseti Nase"! :)) Kako je to impresivno. Bre! A tamo, mora da je baš ovako bilo:

Došao dakle veliki guru Kovač u "poseti Nase", a kad je to čuo, administrator Čarli Bolden, odmah  je pobeleo k'o Majkl Džekson za života. Toliko se ushitio čovek. Ma nije to mala stvar, ej, Kovač doš'o! I tako izađe Čarli Bolden pred mastera Kovača, pokloni se do zemlje i odmah ponudi ostavku. Kaže: „Mister Kovač, je li ako hoćete da Vi budete glavni aministrator umesto mene". A Kovač nije 'teo, zamrzelo ga. Čeka bolju ponudu iz drugog galaktičkog kraka. A sad u Nasi pate. Ma sluđeni totalno. Odmah im se zaglavio jedan rover u prašini na Marsu, a Obama ponovo propušio. Toliko je to zavladalo razočarenje. Boje se sad da će g. Kovač otiči u „poseti Kine", je li, pa šta će onda da radi Nasa?!

Eh, da. Nego dosta je o trolovima, imamo pametnijeg posla. A ako nekog baš zanima nešto više o trolovima evo teksta: Trol i kako se spasti


Komentari

  • kizza said More
    Da,u pravu ste. Veoma malo znamo i više... 3 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    AI će pomoći, ali čovek će otkriti. 3 dana ranije
  • Miki said More
    Divan tekst A.M. hvala, pitanje ??? FDa... 4 dana ranije
  • giga said More
    :-)))) Odlicno, dobro jutro AM,... 4 dana ranije
  • Mina l said More
    hvala, edikativno i informativno 6 dana ranije

Foto...