Zvanično saopštenje Astronomskog udruženja „Milutin Milanković” Pančevo

SAVEZU ASTRONOMA AMATERA SRBIJE

Astronomsko udruženje „Milutin Milanković” iz Pančeva donelo je jednoglasnu odluku o istupanju iz Saveza astronoma amatera Srbije. AU „Milutin Milanković” iz Pančeva od početka stvaranja Saveza nije zadovoljno njegovim radom.

Podsetili bismo da mi od početka nismo nailazili na pozitivne reakcije druge strane(Saveza) za naše akcije. Naročito tu mislimo na problem koji je nastao nakon smene Momčila Mrčkovića s mesta predsednika AU „Milutin Milanković” iz Pančeva, od kada mi nemamo komunikaciju sa Savezom. Predsedavajući Dragan Radmilović jeste bio na našem astronomskom kampu, na čemu smo mu iskreno zahvalni, ali to u svakom slučaju nije dovoljno da nadomesti nepostojanje saradnje tokom šest meseci ili godinu dana. Mnogi potezi Saveza govore da prethodnih godinu dana nije postojala saradnja između udruženja u Srbiji, kao ni demokratičnost pri odlučivanju o planovima i akcijama Saveza. Pored toga, prilično smo razočarani neobaveštavanjem našeg udruženja o izložbi astrofotografija koja je gostovala u Pančevu. Naše udruženje želelo je da učestvuje u realizaciji tog događaja, ali o istom nije bilo obavešteno, vec je za odrzavanje izložbe saznalo iz lokalnih medija.

Takodje, mi ne želimo da stojimo ispred akcija Saveza astronoma amatera Srbije u kojima ne učestvujemo. Savez astronoma amatera Srbije, nakon izlaska velikog broja njegovih članova, postaje jedna neprezentativna tvorevina bez perspektive i funkcije zbog koje je stvoren, te mi sebe ne pronalazimo u njegovim daljim aktivnostima.

Želimo vam puno uspeha u daljem radu.

 S poštovanjem,
Filip Leskaroski
Predsednik AU „Milutin Milanković” Pančevo

Većina astronomskih društava napustila Savez astronoma amatera Srbije



Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 7 sati ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 8 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 2 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 2 dana ranije

Foto...