U petak, 11. oktobra, Istraživačku stanicu Petnica posetila je delegacija Narodnog muzeja Srbije, a tom prilikom je potpisan strateški dokument o saradnji ove dve institucije.

vigor

Direktorka Narodnog muzeja Srbije Bojana Borić - Brešković i direktor IS Petnica Vigor Majić potpisali su Sporazum o saradnji kojim su otvorena vrata za pokretanje niza zajedničkih aktivnosti i projekata u oblasti istraživanja kulturnih dobara, organizaciji naučnih skupova, muzeološkoj delatnosti i brojnim drugim oblastima od obostranog interesa. 

„Saradnja IS Petnica sa vodećom nacionalnom ustanovom rezultat je višegodišnjih kontakata i uspešnih pojedinačnih aktivnosti, pa se sa pravom očekuju mnoge nove inicijative i zajednički projekti.“ – kaže ovim povodom Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice.

Očekuje se da će među prvim posledicama ovog Sporazuma biti nastavak sistematskih arheoloških istraživanja prostora Petničke pećine kao i angažovanje Laboratorije za arheologiju IS Petnica u projektima Narodnog muzeja Srbije.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima uzrasta 14-19 godina koji pokazuju izrazito visok stepen zainteresovanosti i sposobnosti u domenu prirodnih i društvenih nauka i savremenih tehnologija. Danas je IS Petnica najveći evropski i u samom vrhu svetskih centara za profesionalni vanškolski rad sa mladim talentima u nauci i tehnologiji.

IMG 0195


Komentari

  • kizza said More
    Da,u pravu ste. Veoma malo znamo i više... 4 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    AI će pomoći, ali čovek će otkriti. 4 dana ranije
  • Miki said More
    Divan tekst A.M. hvala, pitanje ??? FDa... 4 dana ranije
  • giga said More
    :-)))) Odlicno, dobro jutro AM,... 4 dana ranije
  • Mina l said More
    hvala, edikativno i informativno 6 dana ranije

Foto...