ODGOVRI

• Kada je kamp "Letenka 2011"?

Kamp počinje u četvrtak, 21. jula. Završava se u nedelju 24. jula.

• Kome je kamp namenjen?

Svima onima koji žele nešto da saznaju iz sveta astronomije i srodnih nauka; i onima koji žele svoje znanje i astronomsko, osmatračko i drugo slično iskustvo da podele sa drugima. Bez obzira na uzrast I formalno obrazovanje.

• Početnik sam, ne znam ništa iz astronomije, mogu li i ja da dođem u kamp?

Naravno! Za kamp nije neophodno predznanje iz astronomije (mada je lepše ako ga imate).

• Nemam teleskop, mogu li da dođem?

Da!

• Kako da se prijavim?

Prvo samo najavite mejlom svoj dolazak i da li vam je od Novog Sada do Letenke potreban prevoz. Ako dolazite u društvu javite koliko vas dolazi na kamp.

Formalna prijava se vrši na ulazu u kamp. Tu ćete se fotografisati, dobiti identifikacionu karticu i sva potrebna uputstva.

Strani državljani dužni su da podnesu na uvid svoj pasoš (putovnicu) kako bi se izvršila zakonom propisana prijava boravka stranih državljana.

• Kakav je program?

Program kampa je vrlo raznovrsan i sastoji se od niza predavanja, radionica, demosntracija, prezentacija, tribina itd. Iako ima i stručnih predavanja, većinom su ona popularna i razumljiva za svakog sa srednješkolskim znanjem. Sem toga, teme predavanja su uvek zanimljive i aktuelne. Neki programi imaju takmičarski karakter (takmičenje u otkrivanju određenih nebeskih objekata, astronomski kviz itd.).

Zavisno od broja učenika osnovnih škola organizatori kampa obezbeđuju i poseban program za osnovce.

O konkretnom porgramu za ovu godinu potražite detaljniji članak.

• Kako da dođem do kampa?

Ako dolazite svojim kolima do Letenke dođite pomoću ove karte.

Hoćeli biti organizovan prevoz?

Verovatno, od Novog Sada do Letenke i nazad. To zavisi od broja onih kojima je potreban takav prevoz. Javite da li vam je potreban prevoz od Novog Sada do Letenke (i nazad).

Šta mi je potrebno za kamp?

Šator i hrana. A ponesite i toplu odeću (uprkos letu na Letenki noću zna da bude hladno). Ponesite i kremu protiv sunčevog zračenja. Ponesite i sve drugo što vam je potrebno za kampovanje. Obavezno pročitajte Savete

Imali neka prodavnica u naselju?

Ima mala kantina koja je oskudno snabdevena (sladoled, sokovi...). Na 10-tak kilometara od Letenke se nalazi selo sa velikom prodavnicom. Svakog dana neko odlazi kolima do te prodavnice.

Koliko sve to košta?

Kamp je skup i neke troškove moraju da pokriju gosti kampa. Iznos kotizacije: 500 dinara za sve dane. Za članove Kluba čitalaca AM: 200 dinara. Više o kotizaciji 

Autobuski prevoz od Novog Sada (ako bude organizovan) do Letenke košta po osobi oko 150 dinara (zavisno od broja putnika)

Autobuski prevoz od Letenke do Novog Sada (ako bude organizovan) košta po osobi oko 100 dinara (zavisno od broja putnika)

(ukoliko obezbedimo besplatan prevoz onda ga nećemo naplaćivati)

• Šta će moći da se kupi u kampu?

Knjige (popularna nauka, SF itd), posteri, astronomska oprema. U kampu će biti otvorena pokretna knjižara sa odabranom naslovima iz nauke i naučne fantastike.

il4

 


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...