Tehnologija

Microsoft planira ulaganje 10 milijardi dolara u ChatGPT

3

Uspeli smo da se probijemo i postavimo neka pitanja ChatGPT-u. Pitanja su postavljana na srpskom jeziku. ChatGPT daje jedan odgovor. Odgovore smo preneli bez izmena. Odgovor se ne dobija odjednom nego se ispisuje u u trajanju od nekoliko sekundi.

 

Opširnije: Microsoft planira ulaganje 10 milijardi dolara u ChatGPT

Write comment (3 Comments)

Supernova ChatGPT koja preti Guglu

3ChatGPT[1] je AI (artificial inteligence, veštačka inteligencija) sistem za ćaskanje (eng. chat) koji je neprofitabilna organizacija OpenAI objavila u novembru kako bi pokazala i testirala veoma veliki, moćni AI sistem. Možete mu postaviti bilo koje pitanje i često ćete dobiti koristan odgovor. 

 

Opširnije: Supernova ChatGPT koja preti Guglu

Write comment (2 Comments)

Koliko košta mobilni telefon?

mobilni 1

Mobilni telefon postao je neodvojivi dio svih nas.  Zadovoljstvo, pomodnost i potreba - sve u jednom, po prihvatljivoj cijeni. S dodatkom interneta, u rukama imamo gotovo svo znanje svijeta na dodir jagodice prsta. Mobitel je najsavršeniji tehnološki proizvod naše civilizacije, skup stoljetnih znanja i iskustva mehanike, elektronike, informatike, radiokomunikacija.. upakirano u dizajnersku pločicu od koje se ne odvajamo. Ovo potonje je „bogom dana igračka“ za tajne službe. Više ne moraju trčkarati za ljudima i tražiti informacije. Sami ih nemilice dijelimo uokolo, htjeli mi to ili ne. (Ta ne mislite valjda da ste lokaciju, mikrofon, kameru zaista isključili ili da je mobitel neaktivan kada ste ga „ugasili“).

 

Opširnije: Koliko košta mobilni telefon?

Write comment (0 Comments)

Komentari

 • Duca said More
  Hm, ajde da krenemo sa nečim što će... 7 sati ranije
 • gost99 said More
  dobar dan
  mmm, divno i edukativnno.... 8 sati ranije
 • gost99 said More
  Gost99
  dobar dan
  Odlicno, hvala 8 sati ranije
 • dragant said More
  Duca reče da su YT, ako sam dobro... 2 dana ranije
 • Miki said More
  I ponovo pojedinci nakon par filmića na... 3 dana ranije

Foto...