U ponedeljak, 30. oktobra ove godine, u sali "Nikola Tesla" Privredne komore Vojvodine u Master centru, u Novom Sadu održana je poslednja radionica projekta ELECTRA.

Radionica je organizovana za turističke radnike Vojvodine sa ciljem njihovog upoznavanja sa vrlo atraktivnim aktivnostima koje mogu da ponude svojim korisnicima. U te aktivnosti spadaju: dnevna i noćna astronomska osmatranja, astronomski kampovi, naučno-popularna predavanja iz astronomije i drugih nauka, izložbe astronomskih fotografija itd. 

Uskoro u Novom Sadu treba da se otvori najmoderniji i najkvalitetniji planetarijum u zemlji. Sem toga u opservatoriji Mladenovo već ovog meseca, treba da se instalira vrlo moćan teleskop od 40 cm koji će, sem astronomima, stojati na raspolaganju i učenicima, studentima i građanstvu. Zapravo, opservatorija će imati vrlo široku ponudu svojih usluga, ali o tome ćemo kada za to dođe vreme. 

Broj onih iz turističkih organizacija koji su se odazvali na naš poziv, kako se i očekivalo, bio je skroman, ali to je bilo na njihovu štetu što se moglo zaključiti i po reakcijama prisutnih koji su pokazali nepodeljeno zadovoljstvo onim što su čuli te su sami inicirali razmenu kontakata radi dobijanja budućih podataka. 

U svakom slučaju, s nestrpljenjem očekujemo otvaranje i novog planetarijuma i opservatorije i verujemo da će oba mesta postati popularne lokacije za ljubitelje dobrog intelektualnog provoda. 

 

AZCL7396 copy

AZCL7401 copy

AZCL7459 copy

AZCL7408 copy

AZCL7424 copy

AZCL7437 copy

AZCL7384 copy

 

 

Pogledajte CEO ALBUM FOTOGRAFIJA SA OVOG DOGAĐAJA

 

 


Komentari

 • Baki said More
  Naučnici smatraju da je doba... 1 dan ranije
 • boriss said More
  Bravo,nek vam uspije!Lepo od vas!lp Boris 2 dana ranije
 • Baki said More
  Pročitao sam ovo i mislim da je... 3 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  @Miško Oko toga nema nikakve dileme. I... 4 dana ranije
 • ljubica said More
  kakve su nam misli, takav nam je... 4 dana ranije

Foto...