Stoiljkovic-133Dr inž Dragoslav Stoiljković rođen je 1947. g. u Beogradu. Diplomirao je 1971. g., magistrirao 1978. g. i doktorirao 1981. g. na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu. Magistarska teza i doktorska disertacija su bile posvećene polimerizaciji etilena pri visokom pritisku.

Od 1971. do 1981. je bio zaposlen u Hemijskoj industriji "Pančevo" na različitim mestima od pogonskog inženjera do rukovodioca pogona za proizvodnju polietilena niske gustine. Od 1981. do danas zaposlen na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, Katedra za inženjerstvo materijala, kao redovni profesor za predmete u oblasti proizvodnje i prerade polimernih materijala, kao i za predmet "Metodologija naučno istraživačkog rada". U periodu od 1990. do 1996. bio je zaposlen i u Naftnoj industriji Srbije gde je radio na restrukturiranju naftne, petrohemijske i polimerne industrije Srbije.

Učestvovao je (kao rukovodilac ili saradnik) u nekoliko naučnih projekata o istraživanju uticaja nadmolekulske organizacije monomera na mehanizam i kinetiku polimerizacije, kao i o preradi i primeni različitih polimera. Objavio je 95 radova i ima 130 saopštenja, a od toga je 25 posvećeno Ruđeru Boškoviću.

Član je predsedništva Saveza hemijskih inženjera Srbije i predsedništva Srpskog hemijskog društva (SHD). Predsednik je Sekcije za materijale u okviru SHD-Hemijskog društva Vojvodine.


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 20 sati ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 20 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 2 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 2 dana ranije

Foto...