kalendar-ak12

akl12

svi-300


V E S T I

19. jul

Iako kamp počinje danas, 19. jula, on će zvanično, u svečanom tonu biti otvoren sutra, 20. jula u 20 časova, a otvoriće ga potpredsednik Vlade Vojvodine prof. dr Dragoslav Petrović.

18. jul

Sa Letenke javljaju: danas u podne na Letenku stigla je ekipa Izviđača iz Sr. Mitrovice, zadužena za uređenje i održavanje kampa. U 14 sati kamp je postavljen (veliki šatori: učionica i "kafana" tj. trpezarija, i mali šatori za goste koji su rezervisali šatore). Sve je u redu za prijem kampera koji se očekuju sutra, u četvrtak, 19. ovog meseca.

17. jul

Moćiće da se iznajme kreveti u paviljonu po ceni od 300 dianara za noć.

16. jul

Autobus obezbeđen!

Konačno smo dobili potvrdu da će autobus JGSP "Novi Sad" da preveze goste kampa na Letenku i vrati ih u NS RED VOŽNJE. Besplatno!

12. jul

VODA

U kampu će moći da se kupi više vrsta flaširanih voda po ceni uvećanoj za 5 do 10 dinara od cene u prodavnici (koliko iznose troškovi transporta)

PLJESKAVICE

U kampu će moći da se kupe pljeskavice po ceni od 150 dinara.

RUČAK

Za one učesnike kampa koji to žele može se obezbediti kopletan ručak po ceni od 300 dinara. Prijave za ručak se primaju do srede, 18. jula.

ŠATORI

Oni koji nemaju svoj šator moćiće da ga iznajme po ceni od 400 dinara (za sve dane kampa). U šator mogu da se smeste tri osobe.

26. jun

Obezbeđen autobus od Novog Sada do Letenke. I nazad.

Sa Pokrajinskim zavodom za sport, koji upravlja naseljem Letenka, sačinjen osnovni dogovor oko kampa.

Mile Kočić, domaćin kampa, sa svojom ekipom posetio Letenku. Sve je u redu, kaže.

Kristina Savić (zadnja godina astronomije u NS) priprema astronomsku radionicu za decu.

Prodavnica astronomske opreme "Teleskop centar" iz Subotice planira da predstavi nešto od svog asortimana na Letenki. Akcenat stavljaju, kažu, na opremu za astrofotografiju.

Ima mesec dana do otvaranja AKL2012! Evo kako su tekli događaji u maju i junu u vezi Kampa

18. jun

Vikimedija-logoVikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.
Ovo udruženje je zvanični ogranak Wikimedia Foundation - međunarodne neprofitne organizacije koja održava Vikipediju i druge viki projekte.

sakabd Vikimedija Srbije jedan od suorganizatora AKL12. Vikimedija Srbije materijalno će podržati AK, učestvovaće u promociji kampa te u kreiranju njegovog programskog sadržaja.

9. jun

sakabd Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine početkom juna odobrio sredstva za Kamp!

Početak maja

sakabd Prirodno matematički fakultet iz Novog Sada i ove godine je podržao organizovanje našeg astronomskog kampa. Ta podrška je od suštinskog značaja za dobijanje meterijalne pomoći Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine. Ne treba zanemariti ni materijalno učešće PMF u projektu astronomskog kampa.

sakabd Kao i zadnjih nekoliko godina AKL organizuju AM, AD "Lira", AD "Novi Sad", AD "Univerzum"

 


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 15 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 5 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 5 dana ranije

Foto...