ODGOVRI

• Kada je kamp?

Kamp počinje u četvrtak, 16. jula. Završava se u nedelju 19. jula.

• Kome je kamp namenjen?

Svima onima koji žele nešto da saznaju iz sveta astronomije i srodnih nauka; i onima koji žele svoje znanje i astronomsko, osmatračko i drugo slično iskustvo da podele sa drugima. Bez obzira na uzrast i formalno obrazovanje.

• Početnik sam, ne znam ništa iz astronomije, mogu li i ja da dođem u kamp?

Naravno! Za kamp nije neophodno predznanje iz astronomije (mada je vama lepše ako ga imate).

• Nemam teleskop, mogu li da dođem?

Da!

• Kako da se prijavim?

Prvo samo najavite mejlom svoj dolazak i da li vam je od Novog Sada do Letenke potreban prevoz. Ako dolazite u društvu javite koliko vas dolazi na kamp.

Formalna prijava se vrši na ulazu u kamp. Tu ćete se fotografisati, dobiti identifikacionu karticu i sva potrebna uputstva.

Strani državljani dužni su da podnesu na uvid svoj pasoš (putovnicu) kako bi se izvršila zakonom propisana prijava boravka stranih državljana.

• Kakav je program?

Program kampa je vrlo raznovrsan i sastoji se od niza predavanja, radionica, demosntracija, prezentacija, tribina itd. Iako ima i stručnih predavanja, većinom su ona popularna i razumljiva za svakog sa srednješkolskim znanjem. Sem toga, teme predavanja su uvek zanimljive i aktuelne. Neki programi imaju takmičarski karakter (takmičenje u otkrivanju određenih nebeskih objekata, astronomski kviz itd.).

Zavisno od broja učenika osnovnih škola organizatori kampa obezbeđuju i poseban program za osnovce.

O konkretnom porgramu za ovu godinu potražite detaljniji članak.

• Kako da dođem do kampa?

Ako dolazite svojim kolima do Letenke dođite pomoću ove karte.

Hoćeli biti organizovan prevoz?

Hoće, od Novog Sada do Letenke i nazad. Ali je broj mesta u autobusu ograničen i zato, ako vam je takav prevoz potreban, javite se blagovremeno.

Autobus za Letenku kreće sa Železničke stanice (okupljanje je kod eksponata lokomotive, desno od ulaza u stanicu) u petvrtak 16. jula u 18 sati. Povratak sa Letenke je u  nedelju, 19. jula u 13 sati.

Šta mi je potrebno za kamp?

Šator i hrana. A ponesite i toplu odeću (uprkos letu na Letenki noću zna da bude hladno). Ponesite i kremu protiv sunčevog zračenja. Ponesite i sve drugo što vam je potrebno za kampovanje. Obavezno pročitajte Savete

Imali neka prodavnica u naselju?

Ima mala kantina koja je oskudno snabdevena (sladoled, sokovi...). Na 10-tak kilometara od Letenke se nalazi selo sa velikom prodavnicom. Svakog dana neko odlazi kolima do te prodavnice.

Koliko sve to košta?

Kamp je skup i neke troškove moraju da pokriju gosti kampa. To po jednom odraslom gostu iznosi 500 dinara - za sve dane kampa. Deca ne plaćaju kotizaciju (detaljnije pročitajte ovde)

Autobuski prevoz od Novog Sada do Letenke (i nazad) je besplatan. Vie o tome u posebnom članku.

• Šta će može da se kupi u kampu?

Očekujemo da knjižara Mala velika knjiga iz NS i ove godin otvori svoju improvizovanu prodavnicu na Letenki (popularna nauka, SF itd).

il4

 

 AKL 2015 - članci o kampu


Dodaj komentar