Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

pdf

PROIZVODI LI KINA DOVOLJNO HRANE ZA SEBE
ili mora da je uvozi?

kina180

E-knjiga Draga I. Dragovića


Povremeno dobijem kritiku da pišem (i) o temama koje nemaju veze s kosmosom. To zavisi od percepcije. Sve na Zemlji ima veze sa kosmosom. Ili, sve u kosmosu zavisi na život na Zemlji, pa i na nas. Uostalom, ako šire gledaš, ovaj sajt se trudi da proširi vidike (zato se kosmos i zove 'space'), da probudi interesovanje za sve što nas okružuje, pa ko vidi vezu kosmosa i istorije, hemije ili matematike, vidi, a ko ne – znači mora više da čita... Ili mu nema spasa....

Što kažu stari Grci: Seeing is Beliving. Otvori svoj Google Earth i baci pogled odozgo šta se stvarno događa u Kini. Zapadni mediji ti inače neće nušta reći o tome.

Pošto je ovo jedna od tema koja ne interesuje, pokušaću da nas povedem u malu ekspediciju i zajedno istražimo ovu temu koja prevazilazi lokalni karakter. Uostalom, kad će te iko povesti na ovakvo putovanje po Kini? Besplatno, a sa komentarom!

Ovde su koordinate:

Lokacija 1: zaliv zaliv NingdeFujian, Kina (26°43'02,8"N 119°57'45,2"E)

Naše prvo odredište je obalsko područje u provinciji Fujian, koja ima površinu kao 1,5 Srbija i preko 40 miliona žitelja.

 


Preuzmite e-knjigu u PDF formatu
(31 strana, 4,3 MB)
download

pdf

26

Pročitajte ostale e-knjige
Draška Dragovića

DDragovic
E-knjige Draška Dragovića


 
Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari

  • Rapaid said More
    Ako se uzme da se sve kreće brzinom... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Ah, kako da niko nije čuo za... 1 dan ranije
  • davor94 said More
    :D :D Henri Poincaré je osnova, za... 2 dana ranije
  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 4 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 4 dana ranije

Foto...