Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Suhoj-35pdf

Ruski dvomotorni mlazni višenamenski avion, koga u NATO nazivaju „Flakner-T+“, predstavlja „stealth“-lovca tzv. „4++ generacije“. Glavni proizvođač slavne moskovske holding-kompanije „Suhoj“, fabrika „КнААЗ“ u gradu Komsomoljsk na Amuru, ima zadatak da do 2015. vojnim snagama zemlje ispotuči 48 ovih letilica. Oni su već 2012. isporučili Vazduhoplovstvu federacije 5 prototipova radi probnih letova. NATO generali su očajni, jer je ovaj avion već sada u nekim segmentima bolji od njihovih ljubimaca.


Suhoj

Ustarom ruskom maniru, pod ovom oznakom se zapravo kriju dva odvojena, kompletno prepravljena derivata dugogodišnjeg trna u oku NATO-a, “Suhoja-27”. Prva varijanta je konstruisana još tokom osamdesetih, kada je od kompanije “Suhoj” zatraženo da dubinski usavrši svog aduta, “Su-27”, stvorivši tada avion sa oznakom “Su-27M” (“M” od reči Модернизация). Nova aerodinamička rešenja ruskih konstruktora povećala su pokretljivost letilkice, usavršena je avionika, povećan je domet, a montirani su i snažniji motori. Ubrzo je ova verzija dobila novo ime – “Su-35”, a prvi probni let zveden je u junu 1988. godine. Proizvedeno je ukupno 15 ovih aviona, od kojih su neki završili u akro-grupi probnih pilota “Русские Витязи“ vazduhoplovne baze Kubinka Moskovske oblasti. Nedugo potom, prvi „Su-35“ su modifikovani u „Su-37“, koji su posedovali vektorske motore i bili korišćeni kao tehnološki demonstratori.


avion Preuzmite e-knjigut u PDF verziji
(18 strana, 5,66 MB)
download

pdf


 SR–72, najnoviji hipersonični avion

KOJI AVION JE NAJVEĆI NA SVETU?

Lockheed SR.71 "

MiG–25 i MiG–31

Tu 144 i Konkord

Ruski avioni za američku vojsku

Koliko često lete bombarderi B–2?

Ruski vladar zračnog prostora


 

 Pročitajte ostale e-knjige Draška Dragovića

DDragovic
E-knjige Draška Dragovića


 

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari

  • Rapaid said More
    Ako se uzme da se sve kreće brzinom... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Ah, kako da niko nije čuo za... 1 dan ranije
  • davor94 said More
    :D :D Henri Poincaré je osnova, za... 2 dana ranije
  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 4 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 4 dana ranije

Foto...