Astronautika: istorija

pdf

Tokom leta i jeseni ove godine Draško Dragović (ili zvanično dipl inž. Drago I. Dragović) je napisao obiman feljton Apolo 11 povodom pedesete godišnjice od prvog spuštanja čoveka na Mesec. Na zahtev čitalaca sada taj feljton objedinjujemo u elektronsku knjigu.

POLA VEKA APOLA 11

pola veka

E-knjiga Draga I. Dragovića


Bio je to trenutak istine. Dostizanja ove tačke koštao je Ameriku 8 godina i mnogo napora, uključujući i žrtve u ljudskim životima. Ni Nasini menadžeri nisu verovali da će prve četiri 'Apolo' misije sa ljudskim posadama proteći bez ikakvih problema. Ali bilo je tako, i došlo je vreme da se osvoji površina Meseca. Mašinerija je bila spremna i podmazana, kao sportski tim na vrhuncu svog treninga. Prema klasifikaciji letova usvojenoj u septembru 1967, došle su na red 'Misije G'. Ali 'Misija G' je samo bledi slogan za jednu od najvećih prekretnica u istoriji: kročenje na površinu Meseca!

 

ApoloDD2 ApoloDD3
 

Preuzmite e-knjigu u PDF formatu
(289 strana, 26,1 MB)
download

pdf

ApoloDD4

Pročitajte ostale e-knjige Draška Dragovića

DDragovic
E-knjige Draška Dragovića


 

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari  
ddragovic
0 #3 ddragovic 26-11-2019 23:36
P.S.
Napiši šta misliš o Fobosu.
I to će uskoro biti kompletna knjiga.
ddragovic
0 #2 ddragovic 26-11-2019 23:35
Hvala Milane.
Slažem se s tobom da je Zorkić odlično odradio ovo i oformio knjigu. Sad ju je lakše čitati i preglednija je. Tema je bila dobra ali nažalost meni ponestaje novih tema za e-knjige
Milan Jankovic
0 #1 Milan Jankovic 26-11-2019 12:54
Svaka cast. Odlicno je sto je clanak objedinjen i objavljen ovako.
Velike podrske za komletan rad.
Dodaj komentar