1x10piksela


RASPRODATO
Zabluda_170
Kliknite na knjigu
Ričard Dokins
ZABLUDA O BOGU
Cena: 1728 dinara
1290 dinara (uračunat PDV i poštanski troškovi).
PORUČITE: "Zabluda o Bogu"
Napišite svoju adresu i pošaljite je na:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Iz inostranstva ova knjiga se može poručiti preko: www.knjizara.com
PDF izvod Drugi o knjizi

Zabluda_uSP_sm

Zabluda o Bogu nije iznenađenje. Posredi je nastavak Dokinsovog dugogodišnjeg sukoba sa svim religijama (naročito uživa da raskrinka kreacioniste). "Vera je jeftin izgovor da ljudi ne moraju da misle i procenjuju dokaze", izjavio je, kao i: "Većina ljudi, pretpostavljam, misli da vam je neophodan Bog da biste objasnili postojanje svemira i, naročito, postojanje života. Oni su u zabludi, ali naš obrazovni sistem je takav da mnogi toga nisu svesni."

Ceo članak: Zabluda sa tradicijom, Politika (kulturni dodatak)

***

Ateizam uzvraća udarac, Vreme

***

„Ako ova knjiga bude delovala kako sam nameravao, vernici koji je budu uzeli u ruke postaće ateisti kada je pročitaju do kraja", piše Dokins u uvodu knjige koja se odmah po objavljivanju našla na listi bestselera „Njujork tajmsa", zajedno sa knjigom Sema Harisa „Letter to a Christian Nation" („Pismo hiršćanskom narodu").

Šta biste najviše voleli da poručite ljudima koji veruju?

- Budite skeptični - istinski preispitajte svoju veru. Upitajte se da li postoje dokazi za vaša uverenja. Ne zaboravite činjenicu da ste najverovatnije pripadnik vere koja vam je „zapala" rođenjem i da biste, da ste kojim slučajem odgajani uz drugu veru, bili jednako vatreni pristalica iste.

Ceo intervju: Darvinov rotvajler, Blic

 

 

Zabluda_P_510


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži