AUVlogo_sm
ASTRONOMSKA UDRUGA VIDULINI
Dvigradska 3, Kanfanar 52352, Istra, Hrvatska
ADRESA ZA POŠTU: Vidulini bb, Žminj 52341, Istra, Hrvatska
gsm: 00385 098 255 096
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
mb:1588303     oib: 27241053636      žiro: OTP banka d.d. 2407000-1128021489
M111 besplatni online časopis provokativne teme broja - Astrologija istine i obmane
m111_17_naslovnica-sm
m111_17_a-sm
m111_17_b-sm
m111_17_c-sm
Kliknite na stranice M111

Prvi Hrvatski elektronički časopis za astronomiju i astronautiku M111 u novom broju donosi veoma provokativnu temu; Astronomija i astrologija - istine i obmane. Svi oni koji su na jednom mjestu željeli razlučiti istine i obmane astrologije napokon su došli na svoje. Nekoliko autora u svojim tekstovima donosi prikaz stvaranja i utjecaja astrologije na našu civilizaciju, način na koji je astrologija pokleknula pred znanošću i što je to suvremena astrologija. Želite li uz mnoštvo konkretnih primjera, ilustracija i zanimljivih činjenica saznati više svakako kliknike na www.m-111.org gdje možete preuzeti cijeli broj M111 kao PDF dokument (3Mb).

Osim teme broja tu se nalazi mnoštvo članaka o zanimljivostima i događanjima na području astronomije i astronautike nastalih putem tipkovnica vrsnih poznavatelja problmatike iz zemlje i inozemstva.

Kako izgleda sjediti u pilotskoj kabini raketoplana, gdje su i kakvi su novi svjetovi oko drugih zvijezda? Ima li na njima tragova života? Novi svemirski programi privatnih kompanija spremaju se za novo svemirsko doba..

Kako je i zašto nastala (astro)fotografija. Vrhunska astrofotografija domaćih astronoma te smiješna strana astronomije predstavljena putem astrokarikatura samo su dio onog što vas još očekuje u novom broju. Našlo se tu mjesta i za predstavljanje Hrvatskih astronoma, a u rubrici Nebeska mehanika saznati ćete što tijekom ovog kvartala svakako nesmijete propustiti pri pogledu na noćno nebo.

Na 65 bogato ilustriranih stranica časopisa M111 očekuje Vas još podosta drugih zanimljivih tema i članaka. Uredništvo časopisa (glavni i odgovorni urednik Marino Tumpić, tehnička urednica Marcela Rasonja, Prof., te Neven Udovičić kao član uredništva) u suradnji s autorima tekstova i suradnicima uspjeli su u iznimo teškim vremenima održati časopis i nastaviti s izlaženjem brojeva, iako u blagom kašnjenju zbog općepoznatih recesijskih problema.

Časopis M111 izdaje Astronomska udruga Vidulini. Prvi broj pojavio se na svijetu interneta u ljeto 2004. godine, a dosad je izašlo sedamnaest brojeva. Svi su oni poklonjeni Hrvatskoj javnosti i bez ikakove naknade dostupni za skidanje na računala kao PDF dokumenti na internet stranici časopisa www.m-111.org .

Marino Tumpić, predsjednik AUV

 


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...