Novi sajt na mreži

Marinina zanimljiva fizika

Višegodišnjim radom u školi, došla sam na ideju da napravim jedan koristan sajt za učenike. Kako je za 45 min nemoguće prikazati sve animacije, filmove i ostala edukativna sredstva, odlučila sam da napravim sajt na kojem će đaci moći sve to da vide, van školskog časa.

Sajt je namenjen srednjoškolcima i svima koji imaju afiniteta prema nauci. Glavni cilj sajta je pomoć učenicima u učenju i razumevanju fizike koju rade u školi. Sa puno interaktivnih animacija podstiče razmišljanje i aktivno uključuje djake u proces obrazovanja.

MRF

Podeljen je u više celina: gimnazija, pitaj profesoricu, zanimljivosti, igrice i linkovi.

U odeljku „Gimnazija“ postoji podela po godinama, gde je gradivo klasifikovano prema planu i programu srednjoškolskog obrazovanja u našoj državi. Pomoću padajućih menija, lako i jednostavno se dolazi do lekcija koje su učeniku potrebne. Teme su poređane i po redosledu kako ih učenici uče u školi od septembra do kraja školske godine. Kako se nastavne jedinice predmeta fizike u srednjim stručnim školama poklapaju sa temama gimnazije, i oni mogu koristiti isti sajt. Jedina razlika je u obimnosti gradiva, a od viška glava neće da boli Laughing. Prva godina četvorogodišnjih škola će svoje lekcije naći u prvoj i drugoj godini gimnazije, a druga godinau trećoj i četvrtoj gimnazije.

Odeljak „Pitaj profesoricu“ je namenjen svim pitanjima vezanim za gradivo. Od teorije do zadataka, sve što đacima nije jasno mogu slobodno da pitaju.

Zanimljivosti su skup videa, postera, animacija koje služe uglavnom za popularizaciju nauke, a iz kojih se mogu takođe naučiti veoma zanimljivi zakoni, činjenice i novosti.

Stranica „Igrice“ sadrži igrice u kojima se poštuju zakoni fizike. Učenici igrajući te igrice nesvesno usvajaju „pravila igre“ odnosno fizičke zakone koje treba da savladaju u školi.

Nadam se da će vam biti od koristi. 

Marinina zanimljiva fizika


Komentari

 • Nela said More
  Jedne godine, sledece ili one tamo, cu... 21 sati ranije
 • boriss said More
  Zdravo.....čitam vas AM....neka... 1 dan ranije
 • boriss said More
  Pozdrav svima,baš vas je lepo... 2 dana ranije
 • gojko91 mrvica99 said More
  odlicno vece, slusamo 2x, dobro jutro AM... 2 dana ranije
 • Baki said More
  Dobar i inspirativan izbor. Mogućnost... 3 dana ranije

Foto...