Mmaratonandrevlje15 faq

 
MM2011-510
 

Gde je xvi mm?

Šesnaesti Mesijeov maraton će biti održan na Andrevlju, na Fruškoj gori.

Ko organizuje mm?

XVI maraton organizuju Astronomska društva "Lira", "Novi Sad" i "Kosmos" iz Novog Sada i "Univezum" iz Bačke Palanke. Maraton finansira Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj APV.

Odakle dolaze takmičari?

Maraton ima međunarodni karakter i sem iz Srbije očekuju se gosti i iz Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH i Makedonije.

Kako se dolazi do Andrevlja?

Preko Novog Sada:

Mostom Sloboda preko Dunava, pa dalje kroz Sremsku Kamenicu, Rakovac, Beočin do Čerevića. Od Čereviće levo ka Andrevlju.

NS Andrevlje

Veća karta 1894 x 916 px

Preko Fruške gore (iz pravca juga):

Iriški venac - Crveni čot - Beočin - Čerević - Andrevlje

Smeštaj

Na Andrevlju takmičare očekuje odličan smešataj u Kongresnom centru „Andrevlje”. Centar razpolaže sa jednokrevetnim, dvo- i trokrevetnim komfornim sobama i brojnim dodatnim sadržajima  za ugodan boravak i provod. Andrevlje je jadno od najlepših izletišta u Vojvodini. Nalazi se u Nacionalnom parku „Fruška gora“, 30 kilometara od Novog Sada, u šumi, na nadmorskoj visini od 300 metara. Osmtrački uslovi su vrlo dobri s obzirom na preosvetljenost čitave Vojvodine.

 Šta je obezbeđeno za Takmičare?

Za sve učesnike u takmičenju su  obezbeđeni smeštaj i obroci.

KO JE SUDIJA?

Glavni sudija maratona je Radan Mitrović, prošlogodišnji pobednik maratona. On će imati pomoćnike koji će se naknadno odrediti.

KOJE SU NAGRADE?

Za pobednike Maratona se spremaju vredne nagrade i pehari.

Neću da se takmičim, mogu li da dođem u posetu?

Naravno! Posetioci će imati priliku da gledaju kroz teleskope i da prisustvuju predavanjima

Program

Program Maratona se sastoji od više predavanja (Zašto i kako postati astronaut; Gravitacioni talasi; Astronomija nevidljivog; Astronautika - misije itd). U subotu posle podne učenici iz Zrenjanina prikazaće predstavu posvećenu Nikoli Tesli).

andrevlje-panorama

 M maraton: sve na jednom mestu


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži