DSC 0402

Održan je Mesijeov maraton na Fruškoj gori! Koliko je bilo učesnik? Nećete verovati: blizu 120! Iz Zrenjanina stigao je autobus sa učenicima, iz Novog Sada dva minibusa sa studentima. Ostali su došli svojim kolima. 

Tokom večeri javio se Srđan Penjivrag da pozdravi učesnike, zatim Radan da nas uteši što je oblačno. Dodaje da je i u Višnjanu vreme loše. Ja sam mu odgovorio da je kod nas sve sjajno i divno. Jedino što je bilo oblačno.

DSC 0468

Dobro, mislio sam na ovo: šta onda što je nebo puno oblaka, kad smo svi zadovoljni i veseli, razmileli se po livadi, razgledali teleskope, neke dronove, zatim slušali zanimljiva izlaganja naših predavača i naučili puno toga. A na kraju i takmičili smo se. Pojavile su se neke rupe u oblacima što su naši vredni i vešti osmatrači najbolje moguće iskoristili. Da, nije oboren rekord naših maratona, ali šta s tim, paprikaš je bio predivan!

Ceo maraton se, inače, održao u okviru projekata VoBaNISTA, a zahvaljujući tome bili smo u mogućnosti da počastimo sendvičima mlade goste i zakupimo minibuse. Zahvaljujući tome dobili smo veću medijsku pažnju. A zahvaljujući svemu tome, naš Mmaraton je bio izuzetno uspešan.

Tara

Ni najmlađa učesnica, Tara, nije imala nikakve primedbe.

Inače, pobedio je Ranisav Rajković. Ali o detaljima takmičenja više ćemo saznati kada sudija dostavi zvaničan izveštaj.

DSC 0399

 

SVE FOTOGRAFIJE SA MARATONA 2018

interreg banner 710x183 srb

 


Komentari

 • andrija said More
  NAJSTARIJA ASTRONOMIJA NA PLANETI :D
  Za... 20 sati ranije
 • Liv said More
  ... 2 dana ranije
 • polux11 said More
  Mogli bi da angažuju preživele... 3 dana ranije
 • Небојша said More
  Čisto teoretski gledano kolko bi... 3 dana ranije
 • Baki said More
  Uvek interesantna tema. Moguće je,... 4 dana ranije

Foto...

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka