Povodom Međunarodne godine astronomije 2009. Nacionalni odbor za obeležavanje u Srbiji je organizovao izložbu „Nebo viđeno očima Zemlje" na Sajmu obrazovanja u Beogradu od 27. do 31. oktobra.

VAŽNO
Korišćenje štandova je otvoreno i za sva astronomska društva i astronomske školske sekcije potpuno besplatno. Zato pozivamo sve zainteresovani astronomske grupe koje se bave njenom popularizacijom da se do ponedeljka 26. 10. PRIJAVE sa kratkim opisom aktivnosti koje bi realizovale na štandu, na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Ovo može biti odlična prilika za prezentaciju rada amaterskih organizacija.

Na dva štanda ukupne površine 97 kvadrata će biti predstavljeno 30 astronomskih fotografija velikog formata sa opisima.

Sajam obrazovanja se realizuje uporedo sa Beogradskim sajmom knjiga, najposećenijim sajmom u našoj zemlji (preko 20.000 posetilaca). Sajmovi su organizovani tako da će svi posetioci Sajma knjiga prvo proći sajam obrazovanja, pa je time vidljivost izložbe veća.

Na dva štanda MGA biće prilike da se organizuju radionice za decu, prezentacije studija astronomije u Beogradu i Novom Sadu, kratka predavanja o objektima predstavljenim na fotografijama. Volonteri, mlađi saradnici IS Petnica i studenti astronomije u Beogradu, će dežurati na štandovima i svim zainteresovanim mimo organizovanog programa objašnjavati zanimljive astronomske fenomene.

Jedan od ciljeva MGA je i predstavljanje astronomije što široj publici. Posetioci sajma knjiga i obrazovanja su sigurno odlična publika, a astronomske fotografije velikog formata odličan način da se astronomija približi.

memorandumrs


Komentari

  • Rapaid said More
    Ako se uzme da se sve kreće brzinom... 2 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Ah, kako da niko nije čuo za... 2 dana ranije
  • davor94 said More
    :D :D Henri Poincaré je osnova, za... 2 dana ranije
  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 4 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 5 dana ranije

Foto...

 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka