U okviru proslave Međunarodne godine astronomije, koja se po odluci Organizacije Ujedinjenih nacija obeležava ove godine, dana 24. marta 2009. godine održaće se, sa početkom u 17 sati, u prostorijama OŠ „Milutin Smiljković’“- Vinarce, Leskovac,  popularno predavanje „Veče astronomije“.

U okviru predavanja biće prikazana 2 naučno-popularna filma. Jedan o našem poznatom astronomu  Milutinu Milankoviću i drugi „Zvezdana materija “ iz serije BBC-a o postanku Svemira, zvezda, našeg  solarnog sistema i pretpostavkama o postanku života na našoj planeti. Posle projekcije biće održana diskusija.

Veče se održava u organizaciji škole „Milutin Smiljković“- Vinarce , profesora fizike D. Dimića i njegovog gosta profesora fizike Z. Kostića.

Ovim predavanjem nastavlja se obeležavanje Međunarodne godine astronomije u Leskovcu, a profesori D. Dimić i Z. Kostić nastavljaju popularizaciju fizike u ovoj sredini.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Komentari  
ŽivojinStamenkovic
0 #1 ŽivojinStamenkovic 21-03-2009 01:16
Poštovana gospodo fizičari . Čini mi čast da pomenutog Dana prisustvujem seansama Vašeg predavanja u školi u kojoj čće biti održana svečana Akademija. .yu
Dodaj komentar


 
 
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka