nisym 300x300četvrtak 24. oktobra u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu sa početkom u 20 časova, organizuju naučno-popularno predavanje prof. dr Gorana Đorđevića sa Departmana za fiziku na temu:

Od Saveza komunista do „Mladih umova”
Kosmologija i Nobelova nagrada za za fiziku za 2019. godinu

Ovim predavanjem počinje realizacija projekta “Između redova i van okvira: Seminar za ambiciozne mlade fizičare”.

O predavanju: Dodela Nobelove nagrade, za fiziku, već duže od jednog veka predstavlja praznik i proslavu trijumfa ljudske vrste, njene strastne želje i talenta da spozna nepoznato. Kada se u jednoj sredini rodi želja da se toj proslavi pridruži, kada se grupa studenata okupi, uz podršku njihovog kontinentalnog strukovnog udruženja, da bude promoter novih znanja i naučnih izazova, onda je čast dati kratak pregled teorijskih dostignuća fizike i astrofizike za koja je dodeljena ovogodišnja Nobelova nagrada za fiziku i još puno toga…

Ovaj projekat odseka ‘’Niš Young Minds Section” čije finansiranje je odobrilo Evropsko društvo fizičara (EPS) ima za cilj promociju nauke, ukazivanje na međusobnu povezanost fizike i drugih naučnih disciplina i podsticanje mladih umova na kreativnost i istraživački rad. Projekat je takođe podržan od strane Departmana za fiziku, Društva fizičara Niš i SEENET-MTP mreže.

’’Niš Young Minds Section” je odsek u okviru projekta Evropskog društva fizičara ‘’EPS Young Minds’’ koji ima za cilj popularizaciju nauke i međusobnu saradnju mladih naučnika širom sveta. Oformljen je 22. jula 2019. godine od strane studenata tadašnje druge godine Osnovnih akademskih studija Departmana za fiziku u Nišu.

Projekat ‘’Između redova i van okvira: Seminar za ambiciozne mlade fizičare” čine predavanja koja će se održavati četvrtkom od 20 časova u periodu od 24. oktobra do 28. novembra, i konkursa za učenike osnovnih i srednjih škola. više informacija uskoro na našem sajtu.

Više informacija o ovom projektu i predstojećim aktivnostima možete pronaći na sajtu enjoyphysics.com, na Facebook stranici ili Instagram profilu.

Ulaz na ovo predavanje kao i na svako sledeće u sklopu projekta je slobodan.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Baš lepo,pozdrav svima,Boris! 1 dan ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Ne tražite egzaktan odgovor o starosti... 2 dana ranije
  • ato said More
    Mali ispravak: A 10% od brzine... 3 dana ranije
  • Siniša said More
    A mene zanima, kako s postojećom... 3 dana ranije
  • Duca said More
    Čovek bi pomislio da je to rešenje za... 4 dana ranije

Foto...