cvece
Alan
   Marija + Martin = Alan
  

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vam predstavimo Alana. Alan je sjajan momak, neumorni istraživač svega postojećeg koji se ovim poslom bavi već nekih dva meseca, tj. od kako se rodio. Njegovi roditelji, Marija i Martin Stojanovski kažu da Alan napreduje burno i odlučno. Zato su malo neispavani, ali neka.

cvece

Ovim smo popunili katalog ovogodišnjih najmlađih astronoma i astronomkinja, bar koliko je nama poznato. Možda ih ima još ali nisu registrovani kod nas. Nisu u katalogu AM!

Svim našim prijateljima, mladim mamama i tatama savetujemo isto za njihovu decu: ruska klasična književnost, nemačka fizika, italijanska barokna muzika i renesansno slikarstvo, francuski impresionizam... toliko za sad. S tim treba početi na vreme, tj. sad.

Što se fizike tiče, najbolje je krenuti od početka, od kvantne fizike. Tu fiziku matori fizičari izučavaju već čitav vek i nikako da je shvate, što je siguran znak da stvar treba da prepuste mladim naraštajima, tj. Alanu i Tari. Njima u kvantnoj fizici nema ništa čudno. Elektron prolazi kroz dva prozora istovremeno, moš misliti. Kada Tara i Alan viknu odmah se stvore i mama i tata, istovremeno. Sve je fizika što reče Miša Bracić.

Što se našeg kampa tiče, sve više se nameće potreba za posebnim programom. Mi prvo u kampu nismo imali ni jedno dete, pa su se onda pojavili neki osnovci, a sada dolaze i sasvim male klinje. Program za osnovce već imamo, a moramo da razmislimo i o mlađim generacijama. Možda bismo mogli da organizujemo takmičenje za njih? Ima li predloga?

 


Komentari

 • kole99 said More
  prelijepo, koja je mto sila, velicina,... 16 sati ranije
 • Baki said More
  Gauss je voleo da kaže da je matematika... 2 dana ranije
 • polux11 said More
  Genijalne stvari su tako jednostavne.... 2 dana ranije
 • Neđo said More
  Ovo je đavolje pitanje :)

  Svakako,... 2 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  S druge strane skoro sve je predvidela. 3 dana ranije

Foto...