Masovno se šire teorije zavere. Više nije retkost da neko ne veruje u odlazak čoveka na Mesec. Ima puno onih koji sumnjaju de je Zemlja loptasta, i mnogi smatraju da je ona ravna ploča. Uprkos fantastičnom razvoju nauke, uprkos svim blagodetima koje nam ona donosi i koje iz minuta u minut koristimo, ima prepuno onih koji misle da su dosegli nebesku mudrost pa tvrde da decu ne treba vakcinisati. Vraća se bezumlje Srednjeg veka.

Casa de locos
Ludnica (Francisko Goja)

U svakom zlu naročito se ispoljava ludilo. Pa tako i ovog puta:

U Sabornoj crkvi u Novom Sadu danas je organizovana pričest građana. Kako se vidi na snimku koji je televiziji N1 poslao jedan od gledalaca, veliki broj građana stajao je u redu ispred crkve, a svi su se pričešćivali istom kašičicom, uprkos upozorenjima i merama koje su donete kako bi se sprečilo širenje epidemije koronavirusa.

Ceo članak sa video snimkom N1

(i onda neki kažu da nam nije potreban policijski čas ?!?)

The Rakes Progress 8
U azlu, William Hogarth

 

 


Komentari  

bogdan
0 #2 bogdan 23-03-2020 07:20
bravo marino1
marino1
+1 #1 marino1 22-03-2020 23:32
paradoksalno, ravnozemljane i grbavocijepljen ase je upravo napredak znanosti i tehnike okurazio u dostupnosti prostora kojeg mogu kontaminirati njihovim kretenlukom
trebalo bi evidentirat tko se nece "trovat cijepivom" pa kad se nadje cjepivo npr za aktualni virus vidjeti oce li i tada biti "glasni"

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži