BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA IŽLOŽBENI PROSTOR DRUŠTVA ATRONOMA SRBIJE, ASTRONOMSKOG DRUŠTVA „RUĐER BOŠKOVIĆ" I TELSKOP CENTRA

Na ovogodišnjem sajmu obrazovanja, Zvonce, učestvavalo je i tri ušesnika iz oblasti astronomije. U hali 2, ulaz C, nalaze se izložbeni prostori ADRB, DAS (Društvo astromoma srbije) i Teleskop centra. Prostor ADRB je lepo osmišljen i ima dosta toga izloženog da se vidi, a Goran Pavičević je na usluzi zainteresovanim posetiocima da zadovolji njihovu radoznalost.
Na prostoru DAS koji je i najveći od tri izlagača ima nekolko postera i nikog da pruži bar neke informacije posetiocima sajma. Stvarno žalosno izgleda napušteni štand. Potpuno odudara od promocije međunarodne godine astronomije.

Kod teleskop servisa ima noviteta kod novih modela teleskopa. Opširnije u narednom člankau a za sada ću samo reći da je direktor sajma tražio od Teleskop servisa da iznese teleskop van hale i da pokazuje građanima sunce a i uveče do zatvaranja sajma neke objekte na nebu. Pozvan sam od strane Žolta, Lajoša i Gucića da rukujem tim teleskopom, ali nažalost vreme nam danas nije bilo naklonjeno. Evo i nekoliko slika sa sajma.

Večeras sam imao i čast da se upoznam sa Zoranom Ivezićem koji živi u Puli preko puta najstarije opservatorije na ovim prostorima na Monte Zaru. nače ovaj prijatni gospodin je bio profesor našeg poznatog kolege Korada Korlevića. Obradovo se kad sam mu rekao da smo na Monte Zaru bili u martu nas četvorica iz Srbije (J. Mravik, B. Sič, Braca iz Palanke i ja).

HPIM8570

Teleskop-centar

Teleskop-centar2

Teleskop-centar1

Još o sajmu:

Sajam, a na sajmu astronomija

 

Author: Dragan Radmilović

Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 2 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 2 dana ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 2 dana ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 2 dana ranije

Foto...