Nakon pet meseci rada u inostranstvu Miloš Gagić se u nedelju rano ujutro vratio kući. Proteklih meseci obišao je Austriju, Mađarsku, Nemačku, Švajcarsku itd. i dobro upoznao više zemalja EU i kući doneo lepe utiske. 

IMG 2903
Gagić i prof. Mrđa 

Prof. Mrđa i ja smo se sreli sa Milošem u jednom lepom restoranu na Dunavu u nedelju uveče, gde nam je naš prijatelj ispričao, kliko se to može za kratko vreme, kako je proveo skoro pola godine van naše zemlje. Prva stvar koju je rekao jeste: „Ljudi moji, ja više neću propustiti ni jednu Letenku“. Čitao je izveštaje o našem kampu, razgledao fotografije i video da je od važnih učesnika samo on kampu nedostajao. (I obrnuto, kamp je nedostajao njemu).

Usput nas je obavestio da su u snažnim olujama koje su zadnjih dana pogladile Vojvodinu, u Mladenovu, selu u kojem se nalazi njegova opservatorija, mnoge kuće ozbiljno oštećene, ali da je sama opservatorija odolela naletima vetra te je ostala čitava i potpuno očuvana.  

Da pomenem, u tu opservatoriju treba da se instalira nov teleskop za astrofotografiju koji, u okviru evropskog, IPA projekta ELECTRA treba da stigne do kraja godine. 

11947959 10206472413665743 1509543974663773993 o

Opservatorija u Mladenovu

 


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Lender će prikupiti, kao što je... Pre 14 minuta
  • Boris SaksidayA9e3 said More
    Baš lepo!Što više toga,..... dođe... 1 dan ranije
  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 4 dana ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 4 dana ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 5 dana ranije

Foto...