I n t e r a k t i v n a   i z l o ž b a

NAUKA I INFORMATIKA ZA SVAKO DETE

27. novembar - 01. decembar 2023. godine
od 10 do 18 časova

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu
Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad

Organizatori
prof. dr Stevan Jokić, Ljiljana Jokić, prof. dr Maja Stojanović i dr Branka Radulović.

Za organizovane posete izložbi javiti se na adresuOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izlozba1

Namera je da se deci i učenicima svih obrazovnih nivoa prikažu eksperimenti, plakati i knjige kroz koje će moći lakše da razumeju potrebu za integrativnim pristupom izučavanju prirodnih pojava i savremenih tehničko-tehnoloških ostignuća. Krećući se od biogasa kao primera savremenog energetskog problema, pa do kodiranja (kako od njegovih početaka tako i do njegove savremene upotrebe), učenici će moći da kroz jednostavne eksperimente uoče sprepletanost prirodnih nauka.

Cilj Izložbe je da se deci i učenicima prikažu jednostavni eksperimenti, praćeni odgovarajućim plakatima i knjigama, koji prikazuju svetske probleme, ali, istovremeno, od učesnika Izložbe zahtevaju spajanje informacija iz različitih prirodnih nauka u jednu koherentnu sliku.

Uzrast - Izložba je namenjena posetiocima svih uzrasta, iako je više orjentisana ka deci i učenicima, značajno je da se i roditeljima približe drugačiji pogledi na prirodne nauke koji u osnovi uključuju eksperimente, odnosno neposrednu interakciju sa fizičkim pojavama.

Izlozba3

Projekat: Ruka u testu u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji

Posetioci će imati mogućnost da sami izvedu jednostavne eksperimente, da posmatraju i da istražuju različite naučne oblasti i informatike. Pored toga moći će da pogledaju postere i knjige.

 


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 2 dana ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 3 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 4 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 4 dana ranije

Foto...