Гимназија „Светозар Марковић“ је 9. марта 2009. године поводом 55 година постојања организовала Фестивал „Наук није баук“ на коме је било представљено 20 различитих тема и на коме су учествовали ученици и професори наше Гимназије. Фестивал је током једног дана посетило преко 3000 људи из целе Србије. Показало се да је фестивал имао пуно позитивног утицаја на повећање заинтересованости младих на југу Србије за науку и научна истраживања. Сматрамо да је у Нишу потребно сваке године правити овакву манифестацију која би популарисала науку. У то име одлучили смо да поново организујемо Фестивал „Наук није баук 2“ 5. и 6. марта у Дому војске у Нишу.

На овој манифестацији посетиоци ће моћи да виде експерименте и научна достигнућа у физици, хемији, биологији, математици, физичкој хемији, екологији, здравој исхрани. Поред тога биће одржана предавања из астрономије, психологије, математике, физике, информатике, биологије, културологије, историје и лингвистике. Специјални гост Фестивала је предавачица из Америке, која ће нам представити тему Инклузија деце са посебним потребама школе, што је једна од најбитнијих тема у школству у Србији тренутно. На манифестацији ће поред ученика из Гимназије „Светозар Марковић“ учествовати студенти, асистенти и професори Универзитета у Нишу и Београду и предавачи са Универзитета и Института у Србији, као и гости из Америке, Канаде, Македоније и Бугарске који ће нам представити популарне научне теме. Ове године очекујемо још већи број посетилаца, а имамо и најаву за госте из Бугарске и Македоније.

Организатори:

Марија Станојевић, Душица Миљковић, Маја Ђорђевић

Директор Гимназије „Светозар Марковић“, Ниш

Олга Драгојловић

Погледајте програм предавања и списак поставки.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i osnivač sajta Svet nauke. Doktorirao teorijsku fiziku i radi kao docent na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 17 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 4 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 5 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 5 dana ranije

Foto...