Izložba u Beogradu

U sredu, 25. februara 2009. godine, u 12 časova će biti otvorena Izložba radova sa VII Konferencije polaznika Istraživačke stanice Petnica "Korak u nauku". Pored toga biće prezentovane glavne aktivnosti ISP tokom 2008. godine. Izložba će biti otvorena do 7. marta od 9 do 17 časova u Galeriji Narodne banke Srbije, na beogradskom Trgu Slavija.

Izložbu će otvoriti Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, a domaćin izložbe je guverner NBS Radovan Jelašić.

Konferencija "Korak u nauku" je jedina pan-disciplinarna naučna konferencija za srednjoškolce u Evropi. Osnovni cilj Konferencije je da bude prirodan završetak celogodišnjeg programa u IS Petnica što je, naravno, i prilika za promovisanje rada pojedinih programa Stanice, kao i petničkog obrazovnog modela u celini. Za same polaznike to je dragocena prilika da osete atmosferu naučnog skupa i iskuse proces javnog predstavljanja svojih rezultata.

Na ovoj VII Konferenciji predstavljeno je 65 radova od 95 autora koji su učestvovali na različitim programima u ISP gde su samostalno realizovali istraživački projekat u nekoj od petnaest naučnih disciplina.

Astronomski dan na Izložbi u Beogradu

U četvrtak, 26. februara 2009, u okviru petničke Izložbe u Beogradu biće organizovan Astronomski dan.

Planirano je da (u okviru obeležavanja Međunarodne godine astronomije) tog dana prezentujemo film o Programu astronomije ISP, predstavimo model astronomske edukacije u Petnici, ali i porazgovaramo sa svim bivšim i sadašnjim polaznicima, mlađim i stručnim saradnicima o dosadašnjim i budućim aktivnostima u Petnici.

Ideja je da se na jednom mestu nađu svi oni kojima je Program astronomije aktivnost koju nikada ne preskaču, i kojima je boravak u Petnici bio i jeste veoma lep period u životu.

Očekujemo vas u 14 časova.

 


Komentari

  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... Pre 14 minuta
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... Pre 29 minuta
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 6 sati ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 11 sati ranije
  • milena said More
    Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 2 dana ranije

Foto...